Aeres broedt op honderden studentenkamers

DRONTEN
Aeres Hogeschool in Dronten is in gesprek met een aantal partijen over de bouw van enkele honderden studentenkamers. Die kunnen komen in nieuwbouw bij de Campus aan de Drieslag, maar die locatie is nog niet zeker. Dat zegt vice-voorzitter Joep Houterman van de Aeres Groep, waar de landbouwschool in Dronten onder valt. 

De Campus biedt nu al huisvesting aan 280 studenten, maar dat is onvoldoende om alle 1900 studenten op de Dronter hogeschool onderdak te bieden. Daarom is er een marktconsultatie gedaan. 

Het plan van Aeres is niet direct gericht op de overlast van studenten die in de gemeente wonen, waarover de laatste weken veel is te doen. De school vindt dat studenten als huurders en buren een eigen verantwoordelijkheid hebben om overlast te voorkomen.

Hoewel een document over de studentenhuisvesting spreekt over realisatie vanaf januari, kan Houterman niet zeggen wanneer de eerste paal de grond in gaat.

reacties (3)

 • Ellie

   

  Als ze nu de bestaande 300 kamers opknappen voor bewoning door studenten, dan wonen er al 580. Want het is natuulijk erg raar om daar arbeidsmigranten in te zetten als je zelf ruimte tekort komt. Of zal het Aeres om het geld te doen zijn?

  reageer
 • Dronter

   

  Ik woon ook in de buurt, maar het lijkt me vrij logisch allemaal. Ben er niet dcht blij mee, maar iedereen weet dat de kans er altijd al eas dat dit zou gebeuren. Risico van daar wonen he?

  reageer
 • Buurtbewoner

   

  Slecht idee, daar gaat onze buurt en de waarde van de woning ! Procederen !

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert