Bruggen ook in spits gewoon open voor schepen

EMMELOORD
De bruggen in Emmeloord mogen ook in de spitsuren gewoon opengaan als er schepen door moeten. Een motie van de Partij van vrije Poldermensen om ze in de spits dicht te houden, is maandagavond in de gemeenteraad verworpen.

De PvvP wilde een einde maken aan de opstoppingen van wachtende automobilisten voor de bruggen. De plezierboten moeten volgens de partij maar wachten tot de rustiger uren.

Een motie van die strekking werd met 12 tegen 15 stemmen verworpen. De PvvP had de motie al eerder ingediend in de gemeenteraad. Toen werd hij ook niet aangenomen omdat de stemmen met 14 voor en 14 tegen staakten.

reacties (11)

 • oplossing

   

  Als iedereen eerder weggaat dan ben je al over de brug als deze opengaat...... overigens mogen we de pleziervaartgroep niet discrimineren door hun achter te stellen op alle andere verkeersgroepen. Dat zou niet netjes zijn want andere groepen die veel overlast veroorzaken in de maatschappij mogen we ook niet achterstellen of discrimineren.

  reageer
 • Nico

   

  Kom gezellig naar Almere; een heleboel bootjes maar geen bruggen die openstaan.

  reageer
 • jaap

   

  Eindelijk een goede beslissing

  reageer
 • urker

   

  en wat te denken van de Ketelbrug, gaat voor ieder vlagtopje open. Ongelooflijk.

  reageer
 • Dirk Buiswater

   

  Het water was er eerder dan de Ketelbrug.

 • De ingenieur

   

  De gemeenteraad kan stemmen wat ze willen maar de doorvaart is een fundamenteel recht wat niet van het goedvinden van een gemeente af hangt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ron

   

  Een mooi voorbeeld van hoe gemeenteraadsleden geen enkele feeling hebben met hun kiezers.

  reageer
 • Arie

   

  Schandalig dat het verkeer daar op moet wachten. Echt dat hier nooit wat over gezegd of gedaan in Den Haag. Dat je op iemand pleziertje moet wachten is toch belachelijk? Als ik mijn auto midden in de straat parkeer om vervolgens rustig een ijsje te gaan eten zou toch ook van de zotte zijn? Om dan nog maar te zwijgen van de vrachtwagenchauffeur.... Wat die allemaal over zich heen krijgt als hij ergens staat te lossen. Nee maar wachten op een pleziervaartuig is allemaal prima. Onbegrijpelijk

  reageer
 • knelis

   

  Voor de beroeps vaart gaat een brug open dit is geregeld . Maar waarom moet het vracht verkeer op de weg wachten voor de Plezier vaart . Deze mensen varen voor hun plezier en volgens mij betalen zij geen vaar belasting . En wij automobilisten betalen wegen belasting en toch moeten wij wachten voor de plezier vaart.

  reageer
 • JAB

   

  Maar betaal je ook brugbelasting???

 • KC

   

  Deze gemeenteraad laat hun burgers gewoon stikken en dat voor plezierbootje. Beroepsvaart door daar aan toe, maar een plezierboot?

  reageer
 • Lely

   

  Dat is simpel op te lossen door automobilisten erop te wijzen de motor uit te zetten als ze staan te wachten.....

  reageer
 • Flevoburger

   

  Lekker naïef ... Vooral bij het starten en optrekken / wegrijden worden er schadelijke gassen uitgestoten. Nemen we bijvoorbeeld de Ketelmeerbrug dan zien we daar regelmatig tientallen tot honderden auto's eerst afremmen, stilstaan, motor uit / motor starten en optrekken / wegrijden. En dat dan vaak voor 1 plezierbootje.

 • Intelligent of gewoon star......

   

  Al meer dan 40 jaren op de weg maar weinig zetten de motor stil met een airco .Zeker met het warme weer heeft men lak aan een bordje zet de motor uit. Trouwens je zult maar net met kinderen staan te wachten die op gehaald zijn bij de kinderopvang die last hebben van de warmte. Als een hond opgesloten zit in een auto dan spreekt men schande. Het merkwaardige is dat nu voor een enkel bootje zoveel genegenheid is om tijdens de piekuren alles plat te leggen.

 • Flevoburger

   

  De gemeenteraad vind al die stinkende uitlaatgassen van de wachtende, startende, optrekkende auto's voor 1 plezierbootje hardstikke gaaf. En ach ze wonen er zelf toch niet in de buurt so what?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert