Huurhuizen worden energieneutraal

RUTTEN
De gerenoveerde huurwoningen in Rutten worden energieneutraal. Huurders betalen dan niets meer voor gas en licht. 

Het gaat om dertien huurhuizen aan de Sportweg en Meerweg. Dinsdagmiddag wordt daar een bouwbord onthuld. Dat markeert de start van de renovatie die in november klaar is.

De meeste huizen worden opgeknapt. Een klein aantal wordt bovendien vergroot.


reacties (3)

 • Mercatus ^ SvL

   

  Tegenover een energierekening die van het huidige niveau naar nul gaat, staat een huurverhoging. Die huurverhoging is lager dan het huidig gemiddelde energieverbruik, dus de bewoners gaan erop vooruit. Bewoners die recht hebben op huurtoeslag gaan er zelfs flink op vooruit.

  reageer
 • Zaal

   

  Heerlijk Nederlands dat pessimistisch! Als je eerst in een Fiat rijdt en je mag dan voor een vergoeding in een Audi rijden, das in mijn ogen niet slecht. Wat denk je wat het kost om het te laten uitvoeren? Lucht? Zal wel aan het weer liggen!

  reageer
 • Jan

   

  Je vergelijking is een heel vreemde. Huizen aanpassen aan de huidige tijd en wensen is niet meer dan normaal, de huren zijn via de jaarlijkse huurverhoging altijd al meegegaan. Nu worden de woningen opgeknapt, eindelijk, en dan moet het meteen een klap meer kosten? Waarom? Zo worden woningen onbetaalbaar, terwijl er echt geen luxe vanaf straalt. Over jouw vergelijking, de prijs van een nieuwe Fiat, zelfde model, is tov oudere modellen niet dramatisch verhoogt, maar de luxe en alle andere vernieuwingen zijn er wel naar. Dat is een vergelijking die wel klopt, immers, de woningen zijn plotseling geen villa's geworden..

 • Pzaal

   

  Klinkt te mooi om waar te zijn. Mensen betalen het zeker dubbel en dwars terug in vorm van een pernamente huur verhoging?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert