Wethouder: waardering Deel heeft geen gevolgen

EMMELOORD
De taxatie van De Deel in Emmeloord heeft geen invloed op de toekomstige invulling van het plein. Dat zei wethouder Wiemer Haagsma van Noordoostpolder maandag in reactie op vragen van onder andere de SP. 

In de taxatie van de Deel heeft de gemeente de bouw van winkels en een supermarkt meegenomen, terwijl de inwoners in een Open Plan Proces hebben aangegeven dat niet te willen. De gemeenteraad heeft die aanbeveling ook overgenomen.

Bestaand bestemmingsplan uitgangspunt
Maar voor het vaststellen van de waarde van de Deel in de jaarrekening 2015 kon gemeente niet anders dan het huidige bestemmingsplan als uitgangspunt nemen, aldus Haagsma. Daar staat nog in dat er op het plein gebouwd mag worden.

Wanneer het Open Plan Proces is afgerond, komt er een nieuw bestemmingsplan. Dan zal de taxatie van de Deel waarschijnlijk meer recht doen aan de werkelijke waarde.

reacties (6)

 • Tony vilhena

   

  Goed plan, het zou niet voor het eerst zijn als de fam. Smits orde op zaken stelt in de polder. En nooit voor eigen gewin!

  reageer
 • Gerard

   

  Geef de fam Smits carte blanche. Zij hebben de middelen en kwaliteiten om van deze chaos nog enigzins chocola te maken.

  reageer
 • arie

   

  zeg nu wat je er voor wil hebben en wat kan! Ik wil kopen

  reageer
 • willem

   

  Wethouder Suelmann heeft Stadshart (de Deel) in zijn portefeuille maar Haagsma moet hier het woord over doen. Dan is Haagsma de volgende wethouder die geofferd wordt op het centrum (Provast) van het CDA.

  reageer
 • We blijven nog even geloven in mooie sprookjes. De ambtenaren en de wethouder zijn dus niet in staat snel te reageren op wijzigingen. De kwaliteit straalt er weer eens vanaf.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dwarrelig

   

  Prachtig als je het college volgt via internet.Het luchtige schuiven in de cijfers doet me ergens aan denken wat niet veel goeds brengt. Tevens staat aan de zijlijn de PvdA de entrepreneur uit te hangen die nog meer als een dwarrelkont te voorschijn komt.Waarschijnlijk is deze mijnheer de landelijke koers kwijt. Het is wel verbazingwekkend dat het college de accountant de weg wijst hoe de Deel begroot moet worden.Dit riekt ergens naar??

  reageer
 • Is dit de pioniersgeest ??

   

  Het blijkt dat de herenboer van vroeger o.a. het knechten nog steeds ronddwaalt.Wat verdraait jammer is dat de Noordoostpolder 75 jaar volgend jaar bestaat en dat deze beeldvorming van bedriegerij tot uiting komt. Het openplan procces wordt gestigmatiseerd met een geschuif van gegevens en cijfers om de burger vervolgens voor te liegen. Hoe durf je zo als vertegenwoordiger van het volk zo voor de dag te komen ?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert