'Blije Polen werken harder'

EMMELOORD • Di 13 september 2016 | 14:32 • Dinsdag 13 september 2016 | 14:32
De huisvesting van arbeidsmigranten gaat veranderen. Uitzendbureau Level One uit Emmeloord gaat geen Polenhotel bouwen, maar een Polenpark. Buitenlandse werknemers worden nu meestal samen ondergebracht in een boerderij, woonhuis of groepsaccommodatie. Het uitzendbureau gaat het anders doen, met meer luxe en privacy.

Blije mensen 
Op het park dat het uitzendbureau laat bouwen aan de Visvijverweg in Swifterbant komen 150 huisjes voor twee personen. De huizen van 40 vierkante meter hebben een woonkamer, badkamer, slaapkamer en een eigen terras. Level One wil 'trouwe blije mensen', want 'die werken harder', waardoor het uitzendbureau tevreden klanten heeft. Daarnaast groeit het aantal arbeidsmigranten in Nederland en is het steeds moeilijker om huisvesting te vinden. Een eigen park is dan een oplossing.

Efficiënt
Het uitzendbureau hoopt zo de regie in eigen hand te houden en geld te besparen. Werknemers wonen vlak bij het werk en hoeven niet vanuit heel Nederland naar de polder te worden gebracht.

Minder overlast
Voor de omgeving van het park zal er niet veel overlast zijn, denkt het uitzendbureau. De bewoners zitten naar verwachting lekkerder in hun vel waardoor er minder gedonder zal zijn. In april moet dit eerste park af zijn.
Er zijn vergevorderde plannen voor eenzelfde project in Luttelgeest.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel