Groot onderzoek naar vrachtverkeer rondom de Randstad

FLEVOLAND • Di 13 september 2016 | 17:48 • Dinsdag 13 september 2016 | 17:48
Op een aantal plaatsen langs de A6 worden de komende dagen camera’s geplaatst die worden gebruikt voor een groot onderzoek naar het vrachtverkeer. 

Rijkswaterstaat wil daarmee inzicht krijgen in het weggebruik en ontwikkelingen op de snelwegen. Er wordt op 45 locaties in en rondom de Randstad onderzoek gedaan. 

Met de camera’s langs de kant van de weg worden de kentekens van passerende vrachtauto’s vastgelegd. Dat gebeurt op dinsdag 27 en donderdag 29 september. 

Transportbedrijven en andere eigenaren van de kentekens ontvangen vervolgens een vragenlijst. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd of gebruik wordt gemaakt van cruise control of een ‘keep your lane’ systeem. De onderzoekers zijn ook benieuwd wat vervoerders vinden van truckparkings en hoe ze omgaan met files.

De camera’s langs de A6 komen bij hectometerpaal 66.0 ter hoogte van de Oostvaardersplassen en bij 292.3 in de buurt van Lemmer. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel