Walibi plaatst extra rattenvallen

BIDDINGHUIZEN
Walibi Holland in Biddinghuizen heeft extra rattenvallen geplaatst. Volgens een woordvoerder is dat gebeurd omdat bezoekers van het pretpark overdag een rat zagen lopen. 

Volgens Walibi komen de dieren af op etensresten die bezoekers achterlaten. In het pretpark staan daarom altijd lokdozen voor ratten. Een ongediertebestrijder heeft er nu extra dozen bijgeplaatst. Het is de enige manier om de overlast door de dieren aan te pakken. Rattengif strooien is namelijk niet meer toegestaan.

Walibi zegt ook geregeld openingen en kieren van gebouwen op het terrein dicht te maken. Dat moet voorkomen dat de dieren binnenkomen en de kans krijgen om te overwinteren.
 

reacties (3)

 • tja

   

  er is momenteel echt een ratten plaag doordat ze geen rattengif mogen gebruiken. ze blijven maar voortplanten daar helpen de lok dozen niet genoeg voor op de populatie terug te dringen. het ergste vindt ik dat ze allerlei ziektes overbrengen.

  reageer
 • André elskamp

   

  Ligt niet aan het afval. Et stikt van de ratten in de polder

  reageer
 • Hendriksen

   

  "Volgens Walibi komen de dieren af op etensresten die bezoekers achterlaten". Bied meer plekken aan waar bezoekers hun afval kwijt kunnen en zorg ervoor dat alles wordt schoon gemaakt door personeel en neem er ook de tijd voor.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Naïef. Mensen laten het zo vallen zelfs als er een afvalbak op 2 meter staat.

 • mopper

   

  Al zet je op iedere meter een vuilnisbak neer, mensen hebben de neiging om hun rotzooi gewoon op de grond te gooien of net naast de prullenbakken. Misschien moet de mentaliteit van de mensen eens veranderen. (de goede daargelaten).

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert