Inwoners krijgen kortingspas

DRONTEN
Alle huishoudens in de gemeente Dronten krijgen deze maand de Pas van Dronten in de brievenbus. De pas wordt uitgegeven door de gemeente en geeft recht op kortingen bij lokale ondernemers, culturele instellingen en verenigingen. 

Iedereen met een inkomen tot 110 procent van de bijstandsnorm krijgt vanaf volgend jaar een persoonlijk tegoed op de pas. De hoogte van dat bedrag hangt af van de leeftijd en de samenstelling van het huishouden. Het geld kan worden ingewisseld voor sport, cultuur of recreatie, bijvoorbeeld voor het betalen van de contributie van een sportclub.

De pashouders kunnen hun tegoed en alle acties online bekijken. 

reacties (7)

 • Den

   

  Ik verdien gelukkig beduidend hoger dan modaal, maar kom op ik zeur toch ook niet dat ik niets extra krijg? Ik ga pas zeuren als ik zichtbaar massaal gekort wordt. In een participatiemaatschappij kunnen we ook eens een ander wat gunnen. Zou het ook niet door het bedrijfsleven (gedeeltelijk) gefinancierd worden.

  reageer
 • Ellepel

   

  Wat fijn, ook nog een normale reactie! Prijs jezelf gelukkig als je Jan Modaal bent - mensen met max 110% bijstand zijn ook vaak genoeg mensen die wel willen werken! Ik vind het een mooi initiatief en vergeet niet dat er nu al mogelijkheden zijn voor bijdragen in sport etc - dit soort declaraties moesten dan door ambtenaren worden verwerkt en betaald, dus het werken met een pas levert ook een besparing op.

 • Pzaal

   

  Nu Almere nog.

  reageer
 • ik geef je volkomen gelijk als je hard werkt met zijn tweetjes wordt je gestraft en draai je hier voor op

 • Dronten

   

  Als je "arm" bent krijg je van alles en korting op alles.. Als je modaal verdient heb je nooit ergens recht op. Geef het dan aan iedereen.

  reageer
 • KC

   

  Kan dat tegoed voor sport, etc, dan ook gebruikt worden voor bijv. genotsmiddelen. Hoe controleer je dat het niet aan sport wordt gebruikt.

  reageer
 • Ikke

   

  En wie piest er alweer naast de pot?? Juist: Jan modaal!

  reageer
 • ach ja

   

  Nee jan modaal mag het betalen. Wat een raar initiatief; Dus als je te lui bent om te werken krijg je nu naast gratis geld ook nog eens extra korting en extra gratis geld om te sporten, naar de schouwburg te gaan en om te kamperen. Nog een paar jaar en de beroepswerkloze heeft meer te besteden dan de werkende.

 • laat alle reacties zien
 • Erick

   

  Goed initiatief. Ben benieuwd wie dit bekostigd. Wat meer informatie in dit nieuwsbericht mis ik.

  reageer
 • Drontenaar

   

  Hoe weten ze wie tot die doelgroep behoort die een tegoed krijgt op de pas? Mag die informatie voor zo'n doeleinde uitgewisseld worden? Wet bescherming perdoonsgegevens.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert