Wegenwacht druk met pechgevallen door hitte

FLEVOLAND
De ANWB krijgt door de hitte bijna 15 procent meer pechmeldingen. De ANWB heeft extra personeel ingezet om gestrande automobilisten te helpen. 

Auto's hebben door de tropische temperaturen problemen met de motorkoeling, er zijn veel lekke banden en ook accu's begeven het. Daarnaast kampen auto's met elektrische storingen doordat draadjes en kabels te warm worden. De temperatuur in een auto kan in de volle zon oplopen tot ver boven de 50 graden. De ANWB adviseert automobilisten voor het rijden de koelvloeistof en het oliepeil te controleren. De juiste bandenspanning kan een klapband door hitte voorkomen. 

Op een gewone woensdag rukt de Wegenwacht ruim 3200 keer uit. Verwacht wordt dat deze woensdag bijna 4000 keer een beroep gedaan zal worden op de ANWB. 

Fikse brengt gekoeld water
Wegenwacht Henk Fikse werkt in Flevoland. Op woensdagochtend had hij de ene melding na de andere. Zo strandde een vrachtwagen door een klapband en kon een automobilist niet verder doordat vocht in de remvloeistof door de hitte was gecondenseerd. Volgens Fikse vergeten veel mensen bij tropische temperaturen genoeg water mee te nemen. "Als je in een file komt zoals vanochtend bij Almere dan sta je al snel uren in de volle zon. De temperatuur in de auto loopt dan snel op en dan heb je water nodig." Voor uitgedroogde automobilisten heeft Fikse dan ook een koelkast vol flesjes water bij zich. 
 

reacties (7)

 • Petri

   

  Fikse zal het wel even fikse (inkopper)

  reageer
 • Bas

   

  Waar is tegenwoordig de kwaliteit van wagens gebleven we leven in 2016 dus deze auto's moeten zo gemaakt worden dat ze tegen deze temperaturen kunnen.en als ze dit niet kunnen wat voor waardeloze rommel kopen we hedendaags nog bij de autodealer.

  reageer
 • waterwijker

   

  Je moet journalisten in de gaten houden: laat ze iets technisch navertellen en ze geven er hun eigen draai aan. Lees: maken er complete onzin van. En niemand die het ziet en ingrijpt. 'doordat vocht in de remvloeistof door de hitte was gecondenseerd'. Condensatie: het onder invloed van druk en/of afkoeling vloeibaar worden van een gas of damp. Afkoeling, dus. Iets condenseert door de kou. Maar er stond toch 'door de hitte' ? Denk dus eerder dat het aanwezige water verdampte en door de dampdruk het systeem op tilt ging...

  reageer
 • Rutger

   

  Helden van de wegenwacht. Chapeau!

  reageer
 • Am

   

  Hoe doen die auto's in Turkije en Portugal etc dit dan... daar is het elke dag 40 graden en toch ook geen gezeik.

  reageer
 • Tinus

   

  Dan ga je daar toch lekker rijden !

 • laat alle reacties zien
 • Pietje precies

   

  Een stijging van 3000 naar 4000 lijkt mij eerder iets van 33%

  reageer
 • Dat is wel heeeel ruim 10%

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert