Nieuwe celstraf voor 'hoofdagent Said'

LELYSTAD • Wo 14 september 2016 | 14:46 • Woensdag 14 september 2016 | 14:46
De Lelystedeling die zich op sociale media uitgaf voor ‘hoofdagent Said’ is veroordeeld tot nog eens vijf maanden cel. Dit keer ging het om verboden wapenbezit.

Ontoerekeningsvatbaar
De 23-jarige Marciano O. had een doorgeladen wapen bij zich, waarmee was geschoten in een Almeerse parkeergarage. "Omdat het gaat om iemand die ontoerekeningsvatbaar is, was er sprake van een zeer gevaarlijke situatie", aldus een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

Nep-uniform en bedreiging agenten
Marciano O. werd bekend als hoofdagent Said op Instagram en Facebook. In een gestolen politie-uniform treiterde en bedreigde hij agenten, ook via sociale media. Hij plaatste onder meer foto's met de naam van de agent uitgebeeld in kogels. Ook stalkte hij de agent. Voor dit gedrag kreeg de man onlangs al zes maanden celstraf. Ook moest hij zich in een kliniek laten behandelen voor zijn psychiatrische stoornissen en drugsgebruik. 

Kerfstok
Marciano O. moest de afgelopen jaren meerdere keren voorkomen. Hij werd verdacht van een waslijst aan zaken, waaronder; 
- belediging
- stalking
- zware mishandeling
- diefstal
- drugshandel 

Toch oordeelde de rechtbank dat hij geen veelpleger is. De man wordt het komende jaar wel behandeld voor zijn gedrag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel