Ruim acht jaar cel voor medeplichtige rioolmoord

ALMERE • Wo 14 september 2016 | 15:17 • Woensdag 14 september 2016 | 15:17
Het gerechtshof in Leeuwarden heeft een 50-jarige vrouw veroordeeld tot ruim 8 jaar cel voor medeplichtigheid aan de zogeheten rioolmoord in Almere. Ze was volgens het Openbaar Ministerie in 2008 ook betrokken bij het dumpen van het lichaam van de vermoorde Almeerder René Karamatali. 

Rioolput
Twee hoofdverdachten werden eerder veroordeeld tot gevangenisstraffen van 29 jaar voor de de moord. Karamatali werd neergeschoten en zijn lichaam werd in een rioolput gestopt in Almere Buiten. 

Vriendin hoofdverdachte
De vrouw was destijds de vriendin van één van de hoofdverdachten. Zij werd al eerder veroordeeld, maar vocht haar straf aan tot de Hoge Raad. Die verwees de zaak weer terug naar het hof, wegens onvoldoende bewijs.  

Het gerechtshof is voor de tweede keer tot de conclusie gekomen dat de vrouw toch schuldig is. Ze moet 8 jaar en drie maanden de cel in. Ze was eerder veroordeeld tot 9,5 jaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel