Juichende woorden in bidbook Nationaal Park

FLEVOLAND
Oer-Hollandse natuur van wereldklasse met een onbegrensde potentie, dat schrijft een bidbook over het Nationaal Park Nieuw Land.

Met dat bidbook doet de provincie mee aan een wedstrijd van het ministerie van Economische Zaken. De drie winnaars krijgen de titel 'Nationaal Park van Wereldklasse' en zullen in binnen- en buitenland gepromoot worden. De gebieden moeten 'iconen van Nederland' worden en in het rijtje Amsterdam, tulpen en molens komen, aldus het ministerie. 

Miljoenen bezoekers
Het park bestaat uit de Oostvaardersplassen, Lepelaarplassen, Marker Wadden en een deel van het Markermeer. De provincie verwacht dat dit park miljoenen bezoekers per jaar gaat trekken.

Het bidbook is ingeleverd bij het ministerie. Naast Nieuw Land doen 24 andere natuurgebieden mee aan de wedstrijd. Het publiek mag bepalen welke gebieden de status van 'Nationaal Park van Wereldklasse' verdienen. Nieuw Land start een publiekscampagne om zoveel mogelijk stemmers te krijgen. De website http://www.npnieuwland.nl/ is net in de lucht. Daar staat alle informatie over het park.

In de ogen van een vos kijken
De provincie denkt een kans te maken omdat het gaat om natuur die is ontstaan op land dat door mensen is gemaakt, en die zich nog volop ontwikkelt. Hiermee onderscheidt Nieuw Land zich van andere natuurgebieden in Nederland. Om alle toeristen en natuurliefhebbers het park te laten beleven, worden er extra toegangspunten gemaakt. Ook wordt onderzocht of het mogelijk is om op bepaalde momenten delen van bijvoorbeeld de Oostvaardersplassen toegankelijk te maken. Bezoekers kunnen daar dan overnachten en 's ochtends bij het wakker worden in de ogen van een vos kijken.


 

reacties (5)

 • Tsja

   

  Oostvaarders plassen? Das een kaal gevreten vlakte. Toosteloos om te zien.

  reageer
 • Ferry

   

  Dit initiatief zet het beste van flevoland op de internationale kaart. Prachtig!

  reageer
 • Frank

   

  Geweldig plan. Mijn stem krijgen jullie. Heel veel succes!

  reageer
 • Marinka

   

  Als dat betekent dat eindelijk de grote grazers geen honger hoeven te lijden.... zeg ik zet hem op! Daarom mij idee voor de OVP. #Wildernix

  reageer
 • Bobby

   

  Zou toch wel graag willen weten welke de 24 andere plaatsen zijn die meedoen... voordat ik m'n stem uitbreng op een natuurgebied dat leuk is om vanuit de trein te zien, maar waar je niet echt doorheen kunt lopen / fietsen.

  reageer
 • Klaas

   

  Nou dan moet je toch eens gaan kijken vooral aan de kant van Lelystad. Daar Kan je de Oostvaardersplassen goed bewandelen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert