Almeerder blij na uitspraak over 'terreurfoto'

ALMERE • Wo 14 september 2016 | 23:02 • Woensdag 14 september 2016 | 23:02
Almeerder Mohammed Rashid is blij met de uitspraak in de zaak die hij tegen de Volkskrant had aangespannen. 

Hij stond deze zomer op een foto op de voorpagina van de Volkskrant. De foto is genomen toen hij in zijn auto staande werd gehouden tijdens verscherpte veiligheidscontroles bij Schiphol. De foto, in combinatie met de kop 'Is Schiphol nog veilig?', legde volgens Rashid ten onrechte een link tussen hem en de terreurdreiging.

De rechter bepaalde woensdag dat de Volkskrant de privacy van Rashid heeft geschaad en dat de krant hem een schadevergoeding van 1500 euro moet betalen. Een rectificatie, die Rashid ook wilde, is niet toegewezen.

Rashid zegt dat er de afgelopen weken veel over hem heen is gekomen. Vanuit Almere, waar hij sinds 2002 woont, heeft hij veel steunbetuigingen gekregen.

Philippe Remarque, hoofdredacteur van de Volkskrant, liet woensdag weten tegen het besluit van de rechter in hoger beroep te gaan. "Wij vinden dat de vrije nieuwsgaring in het geding is, en gaan in beroep om hier juridische duidelijkheid over te krijgen."

[https://twitter.com/dwdd/status/775763548148494336]
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel