Straatpraat: Ouderen hebben moeite met digitale bankzaken!

LELYSTAD
Steeds meer Nederlanderse ouderen hebben moeite om grip te houden op de eigen financiën. Dat concludeert vrijwilligersorganisatie Humanitas.

Volgens de organisatie komt dat doordat steeds minder instanties papieren rekeningen en brieven versturen. Ouderen verliezen daardoor het overzicht van wat er binnen komt, maar nog meer van wat er uit gaat. Sommige ouderen missen computervaardigheden, terwijl de dienstverlening van banken toegespitst is op digitaal bankieren.

Voor Straatpraat vroegen we de mening van inwoners van Lelystad over dit onderwerp. 

reacties (2)

 • Barbara

   

  Vrijwilligersorganisatie Humanitas heeft dit gesignaleerd. Is dus duidelijk dat juist zij, als vrijwilligers bij gebrek aan familie van betrokkenen, deze groep ouderen een handje gaan helpen. Bankzaken regelen is eigenlijk nog het meest eenvoudige, je laat eenmalig je vaste lasten regelen door bedrijven en instanties te machtigen automatisch af te schrijven.Lastiger wordt het met onverwachtse af-, of overschrijvingen waar acceptgiro kaarten a 1.50 in rekening word gebracht. Nu overal in de wijken de brievenbussen aan het verdwijnen zijn is de oudere gedoemd haar post naar de dichtstbijzijnde postfiliaal te brengen en dat is vaak een heel eind weg. Bruggen over en dan met rollator etc etc...Beetje aandacht voor deze groep ouderen is gewenst! Het zijn gewoon mensen zoals jij en ik die je niet zomaar aan de kant kan schuiven als onbruikbaar.

  reageer
 • Van Haven

   

  Degenen die nu nog niet oud zijn, maar het hopen te worden moeten hier lering uit trekken: blijf meegaan met de ontwikkelingen! Alleen dan kom je mogelijk niet voor dit soort problemen te staan. Ik ken mensen van in de 50 die niet willen internetten, dat is vragen om problemen ! Natuurlijk kun je nooit weten of je alle ontwikkelingen kunt blijven volgen, maar als je verstandelijke vermogens goed blijven heb je zelf veel in de hand. Gelukkig kan mijn vader,86, zelf internetbankieren, hij kan hulp van zijn kinderen krijgen, maar wil zelf bijblijven.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert