Geen asielzoekers meer aan Zuiderwagenplein

LELYSTAD
De noodopvang aan het Zuiderwagenplein in Lelystad is vanaf vrijdag onbewoond. Alle vluchtelingen die er nu nog wonen, gaan naar de noodopvanglocatie aan de Schepenen. 

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) sluit de deuren van de noodopvang nog niet officieel, dat gebeurt waarschijnlijk in februari 2017.

In de noodopvang aan de Schepenen zullen rond de 40 mensen worden gehuisvest. Dit zijn volgens de gemeente vooral vergunninghouders die aan Lelystad zijn gekoppeld. Zij blijven daar totdat zij een woning toegewezen hebben gekregen.


 

reacties (5)

 • Jan

   

  Nu nog die hangjongeren aanpakken en ook de dames kunnen weer een stuk veiliger winkelen. Goed voor de middenstand, toch?

  reageer
 • Thomas

   

  Deze mensen hebben hier niks en hebben ook niets op kunnen bouwen. De mensen die hier klagen dat ze weinig geld of geen werk hebben, kunnen zit zichzelf compleet aanrekenen. In Nederland heb je alle kans op een prachtig leven, je moet er alleen zelf je best voor doen. Als je niks toe wilt voegen aan de maatschappij, dan heb je ook weinig recht op luxe. Deze mensen komen hierheen met nul komma nul, dus die hebben er meer recht op

  reageer
 • Den

   

  Spijker op de kop! Tijd voor veel werkschuwe facebook schreeuwers om eens in de spiegel te kijken!

 • Vinnie

   

  Recht op kom nou. Ze hebben nog helemaal niks maar dan ook niks gedaan voor Nederland behalve dat ze geld hebben gekost dat ook aan ons eigen volk had besteed kunnen worden laat ze eerst maar eens werken dan kijken we wel of ze recht hebben op iets.

 • lies

   

  Amen!

 • oma

   

  ja ze zijn weg van deze locatie, maar hebben nu wel een compleet ingerichte woning, waar de gemiddelde woningzoekende in Lelystad 3 tot 4 jaar op moet wachten. En over de uitkering maar niet te spreken.

  reageer
 • SAS

   

  U roept maar wat. Wij hebben een gezin met alles moeten helpen. Kregen wel een woning maar hebben dankzij hulp van anderen de eerst nachten op matrassen kunnen slapen en kunnen eten. Geen cent om te eten. Instanties werken langs elkaar heen en de mensen zelf begrepen er niks van. Nu ze er lang en breed zitten ( in een compleet ingericht huis dankzij allemaal lieve mensen die spullen hebben geschonken) komt de gemeente nu pas met een budget voor inrichting. En dat is een lening welteverstaan. Dus niks krijgen.

 • Lies

   

  Ben je ZELF weleens wezen kijken of dit echt zo is? of heb je dat via via gehoord? of via facebook? waarin iedereen elkaar napraat?

 • Henk24

   

  Even lesje COA: van een noodopvang gaat een asielzoeker naar een asielzoekerscentrum. Daar wordt beoordeeld of iemand mag blijven. Zo ja, dan wordt iemand statushouder en verhuist naar een woning ergens in een gemeente in Lelystad. De mensen in de noodopvang zijn dus niet rechtstreeks in een huurhuis terecht gekomen. En nee, ze komen niet in een compleet ingerichte woning. Ze kopen met het geld dat ze via de bijstand krijgen zelf hun spullen. Dat Centrada huizen beperkt heeft ingericht met oude meubels en een nieuwe vloer, is nog geen complete inrichting. Dat u het even weet.

 • Johan

   

  Da's grappig... de verbouwing duurde langer dan het gebruik van het gebouw....

  reageer
 • Bb

   

  Dus weer een paar ton weggegooid van ons geld .

  reageer
 • Rolf

   

  Leg eens uit?

 • lies

   

  als deze mensen komen is het niet goed gaan ze weg ook niet! wat wil je nou?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert