Politie heeft geen duidelijk signalement aanrander

ALMERE
De politie heeft geen duidelijk signalement van de dader of daders van de aanrandingen in de Almeerse Parkwijk. Als er een duidelijk signalement zou zijn, had de politie dat volgens een woordvoerder wel verspreid. 

De Almeerse PVV-fractievoorzitter Toon van Dijk heeft om het bekendmaken van het signalement gevraagd. Op Twitter zegt hij dat de politie weigert het signalement van een kinderaanrander te verspreiden. Van Dijk vindt dat ouders hun kinderen moeten kunnen beschermen.Verband tussen zaken onduidelijk
Woensdagavond gaf burgemeester Franc Weerwind tijdens een extra raadsvergadering toe dat het afgelopen jaar twee keer aangifte is gedaan van aanranding in de Parkwijk en dat een derde incident wordt onderzocht. Volgens de politie is nog niet duidelijk of er een verband tussen de drie zaken is. Er is alleen duidelijk dat de voorvallen zich in dezelfde buurt hebben voorgedaan. 

De extra raadsvergadering was aangevraagd door de PVV, nadat de lokale nieuwssite Almere Nieuws zaterdag over de aanrandingen had bericht. De politie en de gemeente wilden in de dagen daarna niets over de zaak kwijt. 

Wel of geen publiciteit
De beslissing om de aanrandingen in de Parkwijk niet naar buiten te brengen, is genomen door het Openbaar Ministerie. Dat maakt bij zedenzaken altijd een paar afwegingen. Daar is een landelijke richtlijn voor. Zo kan publiciteit het leed bij slachtoffers verergeren. Ook kan publiciteit het onderzoek belemmeren doordat verklaringen van slachtoffers beïnvloed worden. In gevallen waarin dader en slachtoffer elkaar kennen, zal het Openbaar Ministerie niet zo snel de publiciteit zoeken. Dat gebeurt eerder als er sprake is van 'de engerd uit de bosjes'. 


 

reacties (9)

 • .\/\/.

   

  Ja, het zal wel een komplot zijn hoor. Dat het over het algemeen niet gebruikelijk is om herkomst van mogelijke daders te vermelden doet natuurlijk niet ter zake, hè?

  reageer
 • Jan

   

  Tsja, daar zit dus het probleem. Als er zaken opeens naar buiten komen, en justitie vindt blijkbaar dat ze dat maar stil moeten houden, dan is dat een signaal dat hier toch iets vreemds aan de hand is. En moeten we dan maar erop vertrouwen dat men daar altijd foutloos is? Vreemd punt in dit hele verhaal is dat men het heeft over geen signalement, kaar gelijk beweert dat in zaken waarbij de dader en slachtoffer elkaar kennen de publiciteit niet wordt gezocht.. Het een sluit het ander uit namelijk. En dan de opmerking dat publiciteit het leed bij het slachtoffer kan verergeren? Want het viel tot dan toe wel mee ofzo? Dus dan maar zwijgen en het publiek onwetend laten dat er dingen gebeuren en je dus misschien extra alert bent?

  reageer
 • st

   

  kijk dan maar eens op de voorpagina van de Telegraaf vandaag. In Ede een meisje verkracht door asielzoekers. De politie heeft dat bewust onder de pet gehouden. In Kampen wilde de Politie het ook niet vermelden maar onder druk van de Social Media brachten ze het uiteindelijk toch maar naar buiten. Ik kan overigens nog veel en meer van dit soort berichten vinden op internet maar niet bij de mainstream media. Politie heeft een duidelijke opdracht om dit soort incidenten uit de media te houden.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Meer waarschijnlijker is het dat de politie bepaalde groepen wil beschermen en zaken maar niet verteld aan de burgers." - dit soort beweringen, dat er wel iets achter zal zitten, zijn niet meer dan stemmingmakerij.

  reageer
 • st

   

  Wat een ontzettend kulverhaal. Een slachtoffer zou juist moeten zorgen dat door grote media aandacht iets dergelijks in de toekomst kan worden voorkomen. Immers is het van zeer groot belang dat een dergelijk iemand z.s.m. wordt aangehouden. Door het signalement niet te verspreiden kan hij of zij gewoon doorgaan met de aanrandpraktijken. Meer waarschijnlijker is het dat de politie bepaalde groepen wil beschermen en zaken maar niet verteld aan de burgers.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Pieter

   

  Ik vraag me wel af of dit soort van zaken nou eigenlijk thuishoren in een debat in een gemeenteraad? Hoort dit niet thuis bij politie en justitie?

  reageer
 • Ankie007

   

  Als ik het goed begrepen heb was dit toch "de engerd uit de bosjes". Waarom is het dan toch stil gehouden? De slachtoffers hoeven zich nergens voor te schamen, de engerd daarentegeb wel.

  reageer
 • Almeerder

   

  Lijkt wel een beetje op Wilders. De PVV moet eens ophouden met angst zaaien. Kijk wat de gevolgen zijn in Kampen.

  reageer
 • Jordi

   

  Deze zaak is ernstig genoeg te noemen, als je het gegeven antwoord niet wilt horen bij deze: De aanrander is ca 2 meter 50 lang, breed postuur ca 1 meter 75 breed, gelaatskleur mix tussen groen en geel, haarkleur stevig gebleekt. Zo PVV ook met deze aalmoes zeker tevreden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert