Nieuwe huurder voor De Vossenburcht

ALMERE
Stichting Stad en Natuur Almere verlaat per 1 januari De Vossenburcht aan het Weerwaterplein in Almere. Het markante gebouw, eigendom van Stichting Casa cASLa, wordt vanaf dan verhuurd aan zorginstelling Art Loca. Die organiseert activiteiten op het gebied van theater, toneel en dans voor mensen met een verstandelijke of geestelijke beperking. 

In juli meldde directeur Liesbeth Bronkhorst van Stad en Natuur dat er extra geld nodig was om de Vossenburcht open te houden. Er werd gezocht naar partners om de kosten te delen. De zoektocht is niet geslaagd en daarom zal een andere huurder het pand nu betreden.

Stad & Natuur is tevreden met deze oplossing en gaat verder met het aanbieden van programmering op haar andere locaties, zoals Stadslandgoed de Kemphaan, natuurbelevingcentrum de Oostvaarders en het Vroege Vogelbos. 

reacties (3)

 • Jolanda Sable

   

  Eeeeeh, volgens mij is de informatie die jullie delen niet juist m.b.t. de nieuwe huurder van het pand. Lijkt mij dat een omroep toch wel eerst moet nagaan of de informatie wel klopt en niet slechts klakkeloos aanneemt/overschrijft? Beetje jammer dit.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Het pand niet te bereiken voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Lekker handig om daar met een publieksinstituut te gaan zitten.

  reageer
 • Serge

   

  Dan kom je toch niet !

 • Jos

   

  Prima invulling en goed dat Stad en Natuur zich concentreer op plekken in het groen. Jammer is dat hetnarchitectuurcentrum,CASLA van de aardbodem is verdwenen. De oud-medewerkers zijn nu onderdeel van het KAF. Je hoort er niets meer van ze. Schijnbaar stelt meneer de directeur andere prioriteiten.

  reageer
 • kos

   

  Nou Jos, ik zou zeggen kom vooral morgenavond even langs in het Kaf, dan kun je zelf zien wat Casla afgelopen maanden heeft gedaan...

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert