Man vervolgd voor ongeval met hoogwerker

DRONTEN
Een man uit het Gelderse Oosterwolde wordt vervolgd voor een ongeval met een hoogwerker. Bij het incident, in mei vorig jaar in Oosterwolde, kwam een man om het leven en raakten nog elf andere mensen gewond. Onder hen vielen twee zwaargewonden, waaronder een 10-jarige jongen uit Dronten.

De hoogwerker werd tijdens een oldtimershow gebruikt om bezoekers een uitzicht over het terrein te bieden. Volgens het OM mocht de man uit Oosterwolde het apparaat wel besturen, maar was hij niet bevoegd om ermee te werken.

Door onbekende oorzaak kantelde de hoogwerker en viel hij voorover. Er zaten op dat moment vijf volwassenen en acht kinderen in het bakje. Volgens het OM hadden dat er maximaal drie mogen zijn. Het dodelijke slachtoffer stond op de grond en werd geraakt door de vallende hoogwerker.

De bestuurder van de machine moet zich op 28 november voor de rechter verantwoorden.

De organisatie en de werkgever van de man zijn niet als verdachte aangemerkt. Volgens het OM is in de aanloop naar het evenement afgesproken dat de hoogwerker niet als attractie werd ingezet. De werkgever zou de man ook geen opdracht of toestemming hebben gegeven om de machine te gebruiken om mensen omhoog te tillen.

reacties (6)

 • kees d.

   

  Mogen wij de gemeente Oldebroek ook voor de rechter slepen omdat deze de vergunning voor het evenement heeft afgegeven zonder enige controle voor en tijdens het evenement.

  reageer
 • Gijs

   

  Nee. Want dit werktuig was voor de opbouw van het evenement. Dat wist iedereen en niet voor om mensen te vermaken. En als de machine dan toch anders wordt gebruikt dan sta je als gemeente machteloos. Dan moet je een 24 uurs controle doen.

 • Monteur.

   

  Op iedere verreiker of hoogwerker staan de nodige instructies wat je wel en niet mag doen. En die staan er niet voor niks op. En er mee rijden is iets anders dan er mee werken. Als je bij een goed verhuurbedrijf komt wordt je dat ook altijd duidelijk verteld. Ook bij het grote bedrijf in Oldebroek waar de machine weg kwam en de persoon werkt zijn die regels bekend en wordt er na gewerkt. Maar helaas, het is erg misgegaan, heel erg voor heel veel betrokkene.

  reageer
 • Ingrid

   

  Die man is door het gebeurde al genoeg gestraft. Hij heeft dit toch niet met opzet gedaan.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Alsof dat een rechtgeldig excuus is.

 • Vraag

   

  Als je ermee mag werken dan mag je hem ook besturen toch...? Dus als ik me rijbewijs heb mag ik geen auto rijden?

  reageer
 • Brinkman

   

  Ja maar niet in mijn auto als ik je geen toestemming geef.

 • De advocaat

   

  Goed lang opsluiten. Dit is toch voorwaardelijke opzet avant la letter. Daarbij moet je nog bedenken dat deze man zijn werk elders ook zo uitvoert. Totaal onverantwoord.

  reageer
 • Jeroen

   

  Wat een rare reactie wanneer je die vergelijkt met de mensen uit de buurt en de betrokkenen. In dorpjes gebeurt zoiets regelmatig. Het zegt al voldoende dat de beste man gewoon in dienst bij zijn werkgever mag blijven, en niet met de nek word aangekeken door betrokkenen. Maar ja, iedere stumperd mag zijn mening geven op OF, dus jij ook.

 • laat alle reacties zien
 • nopper

   

  Elke bestuurder weet dat je geen mensen mag optillen met een hoogwerker ,en de bestuurder moet altijd op Letten en er zeker van zijn dat er geen mensen in de buurt van de hoogwerker zijn. Dat de veiligheid instructies.

  reageer
 • Jeroen

   

  Je mag geen mensen optillen met een hoogwerker? Volgens mij zijn hoogwerkers daarvoor gemaakt. Of doel je op een verreiker? Ook daarbij accessoires voor te krijgen waarbij je mensen op mag tillen. Maar ja, jij zult er verstand van hebben merk ik....

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert