Extra geld voor jongeren met psychische problemen

ALMERE
De gemeente Almere trekt 1,6 miljoen euro extra uit voor de jeugd-ggz. Het geld is bedoeld om jongeren met ernstige geestelijke problemen of dyslexie te helpen. Volgens de gemeente is het geld dat voor 2016 is uitgetrokken onvoldoende en lopen de wachtlijsten op. Jongeren in Almere mogen van de gemeente niet langer dan drie maanden op de wachtlijst staan.

Sinds begin vorig jaar zijn gemeenten verantwoordelijk voor de jeugd-ggz in plaats van de zorgverzekeraars. Maar het budget is door het Rijk met 12% gekort. Uit onderzoek dat de gemeente heeft laten uitvoeren blijkt dat het gebruik van de jeugd-ggz in Almere jaarlijks juist met 3% groeit. Vorig jaar ontstonden daardoor ook al geldtekorten.

De gemeente Almere probeert de kosten te verminderen door psychische problemen bij jongeren eerder te ontdekken en aan te pakken. Bijvoorbeeld door het aantal ggz-deskundigen in huisartsenpraktijken uit te breiden en door hulp te bieden op scholen. 

reacties (3)

 • Henk

   

  Ook hier worden de gevolgen van dit fijne kabinet zichtbaar. Gevolgen een kortzichtig beleid. De groep is daardoor buiten de boor valt wordt steeds groter. Uiteindelijk betaalt Nederland daar de tol voor. Rutte zegt "sorry" maar niet voor deze bezuinigen.

  reageer
 • Abnormaal

   

  Als je ziet hoeveel onhandelbare kinderen tegenwoordig rondlopen. Normaal spelen is er niet meer bij, het is alleen maar slaan en gillen. Gillen als een varken die geslacht wordt.. Niet normaal, ik geloof dat er tegenwoordig veel kinderen, kinderen krijgen. Soms zijn ze amper in de pubertijd en lopen ze al met een dikke buik... Hier ligt ook een belanrijke taak voor de ouders, maar ook die zijn waarschijnlijk nog te jong!!!

  reageer
 • .\/\/.

   

  O o o wat erg wat vreselijk niet normaal meer. Zo, en nu maar gewoon verder leven.

 • Verdrietig...

   

  Mijn dochter heeft ook dyslexie alleen komt zij 1 punt te kort om de behandelingen te laten vergoeden door de gemeente... Zelf kan ik dit niet betalen aangezien 1 behandeling ongeveer 80 euro kost een ze ongeveer 60 behandelingen nodig heeft... Ik vind dit heel triest. Gaat de gemeente hier ook nog iets aan doen??

  reageer
 • Arabella Vaals

   

  Is er geen beroep mogelijk tegen deze beslissing? Met hulp van Juridisch Loket (bellen a la je belkosten of minder) en hulp via internet. Je kan zelf heel veel hoor kijk fff bij de club van FouteBV gaat over werknemers in de bouw, maar dan zie je wat je voor een verweer nodig hebt in jouw zaak. Zij tekenden bezwaar aan tegen ontslagprocedure en wonnen! Gewone arbeiders zonder advocaat. Mooier nog de advocaten van degene die rechtsbijstand hadde, hadden exact dat verweer overgenomen in hun professionele verweer. Bekijk je mogelijkheden! Succes:)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert