Bedrijf komt met lease-spijkerbroek

ALMERE
Een spijkerbroek leasen. Het kan bij Mud Jeans. Het bedrijf zit sinds kort in Almere en komt met dit vernieuwende concept. Voor € 7,50 per maand kun je voor de duur van minimaal 1 jaar een jeans leasen. Na gebruik stuur je hem terug en wordt hij gerecycled.

Milieubelastend
De spijkerbroekenfabrikant wil een verandering in de textielindustrie bewerkstelligen. Die staat bekend als milieubelastend. Er worden veel chemicaliën gebruikt en oude kleren worden verbrand. 

Biologisch katoen
De broeken van Mud Jeans worden gemaakt in Tunesië waar volgens directeur Bert van Son verantwoord gewerkt wordt. De stof wordt gemaakt van biologisch katoen. De oude broeken gaan in Spanje in de shredder waar er weer katoen van gemaakt wordt. 

Van verbruik naar gebruik
Op dit moment leasen drie duizend mensen wereldwijd een broek uit Almere. Die mensen doen dat omdat ze het idee mooi vinden. Uiteindelijk moet het idee van gebruik en geen verbruik de wereld veroveren.

Wil je meer weten over 'circulaire economie'? Bekijk dan deze aflevering van VPRO Tegenlicht: Het einde van bezit.

reacties (16)

 • ron r

   

  en wat als je de broek 2 jaar gebruikt ? dan kost hij je 180 euro ? als dat zo is dan snap ik het verdienmodel wel. wie denkt er aan die broek op tijd terug te sturen?

  reageer
 • Oomtom

   

  De Lidl heeft uitstekende broeken welke de productie prijzen enigszins in evenwicht brengen met het product incl. een acceptabele verkoopprijs, zeker weten ook als deze in Europa zouden worden geproduceerd! Met de huidige technieken zijn mensenhanden vrijwel overbodig. De EU is gegrond op slavernij dit zie dagelijks om je heen anders was dit jaren terug al wel veranderd.

  reageer
 • Nastradamus

   

  De enigste juiste optie is de gedragen broeken in te leveren bij het Leger des Heils, het broek lease verhaal kan je vergelijken met het verspreiden van tig pvc containers huis aan huis om afval te scheiden en vervolgens blijven toestaan dat alle brievenbussen dagelijks worden bestookt met papier gedrenkt in giftige stoffen.

  reageer
 • Pimpernel

   

  Vroeger waren er straatprotesten bizarre acties etc om bont te weren in onze winkels en dat ging er niet zachtzinnig aan toe, onze overheid is toen door de knieën gegaan. Nu het de EU markten betreft is slavernij alweer jaren toegestaan zowel hier te lande als daar waar het textiel vandaan komt, een van de vele redenen om op een Nexit partij te gaan stemmen. Wij zouden voor de mens moeten kiezen inplaats voor onderdrukking en het schenden van mensenrechten.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "En dsnbkomen ze gewoon uit een normale fabriek." - dat lijkt me allerminst zeker. Ook de dure merken maken gewoon gebruik van fabrieken waar dingen gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen. Kernvraag: hoe kun je als consument zeker weten dat je kleding slaafvrij is en op verantwoorde wijze geproduceerd is?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Wat wilt u hiet nou mee zeggen? Voor €90,- heb je gewoon 3 broeken die prima zijn. En dsnbkomen ze gewoon uit een normale fabriek.

  reageer
 • Nastradamus

   

  Dit reclame stukje gaat uitstekend werken het overgrote deel van Nederland wil/kan niet zelf denken maar laat voor zich denken, en neemt klakkeloos aan hetgeen hem voorgekauwd wordt.

  reageer
 • Pimpernel

   

  Klopt! maar deze kindjes maken ook de duur verkochte broeken het zijn de opdrachtgevers dus de grote spelers op de markt welke woeker prijzen hanteren deze aandeelhouders leven in extreme weelde net als de lieden van het VOC van weleer, waar wij zo trots op zouden moeten zijn volgens onze overheid. Voor 90 of 150 euro per pantalon kan een westers bedrijf ook produceren en floreren.

  reageer
 • urkse

   

  Die denken zeker dat je in een doosje zit.€ 90,-hebben ze in de pocket en dan broek weer terug brengen die je zelf dan dik betaald hebt.Je moet er maar opkomen!

  reageer
 • Thomas

   

  Oftewel, een paar tientjes extra uit je zak geklopt, voor een broek die gemaakt wordt waar alle andere broeken gemaakt worden, van katoen dat op dezelfde manier groeit als al het katoen, en dat recycled wordt precies zoals alle andere kleding gerecycled wordt. Ik herken een truc om mensen op te lichten als ik er een zie...

  reageer
 • michael

   

  haha broeken die uit Tunesie komen en als ze af zijn naar Spanje gaan, per ezel, per postduif ?? Het mileu vriendelijks is een fabriek in Nederland waar je de broeken maakt en recycled.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Een extra strijkstok maakt niet groener. Lijkt mij beter om een broek te kopen en langer dan 1 jaar te bezitten, om vervolgens te recyclen of door te geven. Oftewel: dit is een niet goed werkend reclamestukje.

  reageer
 • Jeroen

   

  De kindjes in Bangladesh zullen ongetwijfeld vereerd zijn dat u de broeken draagt die zij gemaakt hebben.

  reageer
 • Jeroen

   

  Wat een goed idee! Maar misschien een idee om ook werkbroeken aan bijvoorbeeld bouwbedrijven te leasen. Bij veel bedrijven staat het groen zijn voorop.

  reageer
 • almere

   

  voor dat bedrag heb ik 4 broeken , de mazzel met je bedrijf

  reageer
 • Pzaal

   

  Voor die 90 euro per jaar koop ik zelf wel broeken die goedkoper zijn dan dat bedrag.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert