Bedrijf komt met lease-spijkerbroek

ALMERE • Vr 16 september 2016 | 10:35 • Vrijdag 16 september 2016 | 10:35
Een spijkerbroek leasen. Het kan bij Mud Jeans. Het bedrijf zit sinds kort in Almere en komt met dit vernieuwende concept. Voor € 7,50 per maand kun je voor de duur van minimaal 1 jaar een jeans leasen. Na gebruik stuur je hem terug en wordt hij gerecycled.

Milieubelastend
De spijkerbroekenfabrikant wil een verandering in de textielindustrie bewerkstelligen. Die staat bekend als milieubelastend. Er worden veel chemicaliën gebruikt en oude kleren worden verbrand. 

Biologisch katoen
De broeken van Mud Jeans worden gemaakt in Tunesië waar volgens directeur Bert van Son verantwoord gewerkt wordt. De stof wordt gemaakt van biologisch katoen. De oude broeken gaan in Spanje in de shredder waar er weer katoen van gemaakt wordt. 

Van verbruik naar gebruik
Op dit moment leasen drie duizend mensen wereldwijd een broek uit Almere. Die mensen doen dat omdat ze het idee mooi vinden. Uiteindelijk moet het idee van gebruik en geen verbruik de wereld veroveren.

Wil je meer weten over 'circulaire economie'? Bekijk dan deze aflevering van VPRO Tegenlicht: Het einde van bezit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel