Omwonenden De Deel krijgen bescheiden schadevergoeding

EMMELOORD
Drie omwonenden van De Deel in Emmeloord krijgen van de gemeente Noordoostpolder een veel lagere schadevergoeding voor de waardedaling van hun appartementen dan zij hadden gevraagd. De claims van zeven andere omwonenden zijn afgewezen.

De bewoners van het gebouw 'Residence De Deel' stellen dat hun woning door de jarenlange onzekerheid over de toekomst van het plein in Emmeloord minder aantrekkelijk is geworden. De waarde van de appartementen zou daarom sinds 2007 veel meer gedaald zijn dan die van vergelijkbare woningen in Emmeloord.

De gemeente liet een taxatiebureau naar de zaak kijken en betaalt twee bewoners nu 1.250 euro. Een derde krijgt 1.375 euro. Volgens de woordvoerder van de bewoners zijn de toegekende bedragen veel lager dan de werkelijke geleden schade. Hij wil zelf geen bedragen noemen, maar bevestigt wel dat de bewoners niet voor een paar duizend euro een procedure zouden zijn gestart.

De tien bewoners moeten nu binnen zes weken besluiten of ze akkoord gaan met het aanbod van de gemeente of dat ze er bezwaar tegen aantekenen.

reacties (4)

 • Vissekla

   

  Pas tot uitbetaling overgaan als het appartement ook daadwerkelijk verkocht wordt. Wat een abstrakt gedoe!

  reageer
 • LR

   

  Er staat nog niet eens wat, of men weet al dat het huis minder waard wordt. Zal heel Emmelhage dan ook planschade vergoed kunnen krijgen, omdat de beloofde school, sporthal en winkelcentrum er nooit is gekomen???

  reageer
 • Zomaar een mening

   

  Dit is natuurlijk schandalig. Door te betalen erkent de gemeente schuld. Maar dit bedrag is natuurlijk gewoon respectloos. Dit is pure kneuterigheid.

  reageer
 • Dubbel moraal...

   

  Als het de burgemeester betrof met zijn bootje dan komt men wel in het verweer.Een merkwaardig schouwspel als je zo met je burgers omgaat. Dit is blijkbaar onderhandelen op advies van de accountant van de gemeente?Het abces van het openplan procces begint in vorm te krijgen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert