CDA wil opheldering over 'levensgevaarlijke uitpuilende trein'

ALMERE
Het CDA in de Tweede Kamer wil opheldering over de overvolle trein die dinsdagmorgen Almere Poort voorbijreed. De partij wil van staatssecretaris Sharon Dijksma weten of er sprake was van levensgevaarlijke toestanden in een veel te korte, uitpuilende NS sprinter.

Volgens een reiziger in de trein was dat het geval, vertelt hij in de Telegraaf. De conducteur zou hebben gezegd dat op station Almere Poort de veiligheid van reizigers niet gewaarborgd kon worden bij het in- en uitstappen, en dat de deuren dus dicht bleven. Het CDA wil weten hoe zo'n situatie kan ontstaan. 

Volgens de NS reden er dinsdagmorgen een aantal te korte treinen tussen Almere en Utrecht vanwege werkzaamheden op het opstelterrein in Lelystad.

reacties (10)

 • Henk

   

  De NS heeft een monopolie positie en gedraagt zich als alleenheerser. Alle activiteiten van de NS zijn gericht op een sier maken naar de politiek. Vooral de politiek moet worden gestreeld. De reiziger telt niet mee bij de NS. In een reactie zegt Flevo Flevo "ik kan altijd zitten". Diegene reist met de intercity naar zijn werk. De stoptreinen zijn een groot drama. Bomvol, veel te kleine zitplaatsen en vaak veel te kort. De reiziger moet alles accepteren van de NS. De politiek moet eens meereizen met de stoptreinen op drukke trajecten. Dan weten ze wat reizigers meemaken. En niet naïef reageren als het de publiciteit haalt.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Een laat die "ruimte en ontspanning" bij je reis juist het argument zijn wat (al te vaak) wordt gebruikt als voordeel van trein-/ovreizen. Maar in de eerste klas is meestal wel plek en de "ruimte en ontspannig" te vinden voor ongeveer het dubbele van een autoreis.

  reageer
 • Flevo Flevo

   

  Ik reis dagelijks met de trein van en naar Almere, ook tijdens de spits, ik heb misschien 1 tot 2 keer per jaar dat een trein niet stopt op een station waar hij had moeten stoppen. Dat noem ik inderdaad incidenteel, er zal dan een reden voor zijn, die wij als reizigers niet altijd snappen en hoeven te weten. Ik stap elke dag op op station Almere Centrum, elke dag kan ik zitten, soms moet je wel een paar rijtuigen door de trein lopen maar dat is niet erg, 90% van de reizigers loopt niet verder dan het rijtuig waar ze ingestapt zijn en is er geen zitplaats blijven ze staan en kijken niet verder, maar vervolgens wel klagen dat het altijd oohw zo vol is, terwijl er 9 van de 10 keer echt wel een zitplaats is. Wij Nederlanders klagen altijd over alles en iedereen en zelf niet verder kijken dan ons neus lang is, zo jammer. Zo slecht is het echt niet op het Nederlandse en Almeerde spoor, en ja soms is het vervoeren als haringen in een blik dat is soms door redenen niet te voorkomen, in sommige landen in het buitenland is dat heel normaal, elke dag, maand in maand uit, zo erg is het hier echt niet. Wil je ruimte en ontspanning tijdens je reis moet je voor de auto kiezen;)

  reageer
 • M. Janssen

   

  Het CDA kan beter eens naar de structurele tekorten op het spoor gaan kijken. Ipv naar een incident waarbij het NS personeel zijn verantwoordelijkheid nam en koos voor de veiligheid. Omdat het in de krant staat besteed het CDA er aandacht aan.

  reageer
 • Henk

   

  Dat is een lange zin zeg.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • EZ

   

  Zeker een reactie van iemand die nooit met de trein reist. Anders had je dit niet geplaatst, want dan had je geweten dat dit niet 1 voorval is, maar altijd in de vakanties te korte treinen inzet. Je betaalt inderdaad om vervoerd te worden maar als de trein doorrijdt, ben je niet vervoerd toch? Lijkt me goed dat er een keer naar gekeken wordt, maar of het gaat uitmaken....

  reageer
 • Piet

   

  Als je chaos op de weg creëert gaat iedereen met de trein.

  reageer
 • Flevo Flevo

   

  Kan gebeuren, wees blij daar NS veilgheid op nummer 1 heeft staan en is door gereden, was er wel een ongeluk of iets anders gebeurd gaat men ook klagen op NS. Wat de NS ook doet, het is toch nooit goed. Het is een keer zo druk omdat er minder materieel beschikbaar was, kan gebeuren werkzaamheden zijn eenmaal ook nodig. Ga toch niet zo miepen over 1 zo'n voorval, als het nou al weken al zo is is het een ander verhaal maar dit gaat over 1 trein of 1 ochtendspits, ik vind dat men niet zo moet klagen, in de spits moet je er niet vanuit gaan dat je een zitplaats hebt, je betaald voor een vervoersbewijs niet een zitplaats. Wil je zo graag zitten of niet in zo'n volle trein vervoerd worden ga dan lekker op een ander tijdstip reizen! Kan dat niet? Zoek ander werk of een school dichtbij huis!

  reageer
 • AHK

   

  Was het alleen maar dinsdagochtend dat er een aantal te korte treinen reden. Het is de hele week al raak. Het werd vanmorgen mooi in de Metro omschreven..... 'De treinen worden te heet gewassen'..

  reageer
 • michael

   

  zo ziet er gezellig druk uit op de foto !! de trein die er wel stopte was gelijk vol ?? de NS is de veevervoerder van het land geworden ?? het cda kan vragen stellen in de kamer, maar de flevopolder is voor de ns etc. niet belangrijk genoeg !!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert