Verdachte aangehouden in drugspand aan Lijzijde

DRONTEN
De politie heeft een man aangehouden bij een inval in een drugspand in Dronten. Dat gebeurde aan de Lijzijde. 

Burgemeester Aat de Jonge zei dat er in de woning veel bezoek en gedoe was. ,,In de steegjes erachter werd geblowd, samengehangen en weet ik al niet wat. Mensen voelden zich daar onveilig.’’

De overlast bij dit huis is ook één van de aanleidingen waarom De Jonge wil dat er een blowverbod in de gemeente Dronten komt. De gemeenteraad stemt daar eind deze maand definitief over. 

De politie meldt dat in de woning softdrugs is gevonden die bestemd was voor handel. Ook is er apparatuur meegenomen voor nader onderzoek.De verdachte zit nog vast.

reacties (3)

 • bewoner Lijzijde

   

  Wat zij wij hier blij mee! Wij wonen verderop en hadden vreselijke last van het blowende, sorry, tuig. Want tuig is het: het bleef niet alleen bij blowen hoor. Als je er wat van zei kreeg je een grote mond en besreigingen naar je hoofd geslingerd, talloze zakjes in de steeg, wildplassen tegen de schuur, 's avonds lawaai en zelfs een keer ruzie met zwaaien met een mes! De kinderen durfden niet meer achterom. Na talloze meldingen en klachten richting politie is er nu dus eindelijk wat aan gedaan!

  reageer
 • drontense

   

  Op de foto kijk je naar de koggestraat, de foto is gemaakt op de lijzijde

  reageer
 • drontense

   

  Ik woon er dichtbij en er helemaal niets van gemerkt. Wel voorheen overlast van blowende jongeren in de achterpaden. Daar zijn nu maatregelen voor getroffen door achterpaden af te sluiten. Dit helpt dus wel.....

  reageer
 • Drontenaar

   

  Toen sliep je nog ;-)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert