OM wil taakstraf voor buschauffeur die passagier sloeg

ALMERE
Het Openbaar Ministerie wil een taakstraf voor de buschauffeur van Connexxion die begin vorige maand in Almere Poort een passagier heeft geslagen. Het OM biedt de man een taakstraf aan tijdens een zogeheten TOM-zitting in december. Als hij die niet accepteert, moet hij alsnog voor de rechter verschijnen. Volgens het OM krijgt de man een taakstraf aangeboden omdat het gaat om een eenmalige uitglijder en omdat hij geen strafblad heeft.

De chauffeur werd na het incident op staande voet ontslagen. Hij sloeg de vrouw na een uit de hand gelopen gesprek. De vrouw werd bij het instappen van de bus streng aangesproken door de chauffeur omdat zij met eten en drinken binnenkwam. Bij het uitstappen zei ze daar wat van, waarop een ruzie ontstond en een beker drinken over de chauffeur ging. 

Toen de vrouw de bus uitliep, liep de chauffeur haar achterna. Volgens een getuige heeft de man haar eerst geschopt en heeft hij nog een paar keer op haar ingeslagen toen zij op de grond lag. De vrouw is daarbij gewond geraakt. 


 

reacties (24)

 • Kansloos

   

  Werkelijk waar nederland ten top kansloos mens dat denkt dat de hele wered om haar draait en de bus chauffeur haar persoonlijk chauffeur is heeft nu die hard werkende man ook zijn baan ook verneukt en zelf maar zuigen aan de maatschappij dat mens had nog wel paar tikken kunnen gebruiken

  reageer
 • Rob

   

  Er wordt wat afgegeten in het openbaar vervoer. Sommigen nemen hele maaltijden mee of stinkend eten. Allemaal normaal toch? Maar ja als je iets van zegt ...... Dat mens moet ook gestraft worden voor eten in de bus en gooien van drank naar de de buschauffeur

  reageer
 • Den

   

  Als onze buschauffeur het niet eens is met de schikking van het OM, kan hij naar de rechter. Mag hij daar uitleggen dat hij in zijn recht stond dat hij iemand in het gezicht slaat die op de grond ligt.

  reageer
 • Florian

   

  De vrouw moet ook bestraft worden. Je moet toch weten als inwoner in Nederland dat je niet mag eten en drinken in de bus. En daarna de buschauffeur nog aanvallen met taalgebruik heel slecht. Een buschauffeur mag niet slaan daar ben ik het wel mee eens, maar met de straf niet.

  reageer
 • Barbara

   

  Ik zou in dit specifiek, onduidelijke, en zo te merken eenzijdig belichte geval mijzelf als rechter bij thuiskomst niet tevreden in de ogen kunnen kijken zonder de firma Connexxion een hint te geven deze chauffeur na taakstraf zijn baan terug te bezorgen en hen er tevens op te wijzen dat bescherming van haar werknemers zichtbaar verscherpt zal moeten worden. Het kan toch niet zo zijn dat een slechte directie ongehoord haar eigen gang kan blijven gaan? Gebleken is al lang dat er bij dit bedrijf een gestoorde arbeidsrelatie gaande is?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Henk

   

  Nederland wordt geregeerd door politici die aan symptoom bestrijding doen. Niet de oorzaak aanpakken maar half bakken zaken regelen. Normen en waarden zijn in dit land ver te zoeken. Want daar begint het bij. Als je je netjes gedraagt dan komt het niet tot dit soort voorvallen. Niemand heeft zich verdiept in de buschauffeur en die dame. Waarom gaat de chauffeur uit z'n dak en waarom doet die mevrouw niet wat de buschauffeur vroeg. Bij normen en waarden horen ook respect voor een ander. Die dame had de buschauffeur moeten respecteren door te voldoen aan zijn vraag. En de buschauffeur had moeten respecteren dat die dame hem wilde aanspreken. Nederland is een ziek landje. Een veranderde mentaliteit waar het respect voor een ander totaal is verdwenen. Waar normen en waarden geen rol meer spelen omdat het erom gaat de individu wil. Met een slappe overheid die niet duidelijk en consequent wil zijn. Met een rechterlijke macht die dwalende is. En met politici die tegenstellingen oproepen. Vroeger was het beter is te makkelijk maar voorheen waren respect, noemen en waarden wel nadrukkelijk aanwezig.

  reageer
 • Cornelis

   

  Naast taakstraf blijft zijn ontslag gehandhaafd? Deze man wordt onevenredig zwaar gestraft. En wat gebeurt er met de passagier? Zij gaat vrijuit? In ieder geval weet zij nu en vele andere passagiers tot hoever ze kunnen gaan bij hun volgende busreis. In wat voor rechtstaat leven we eigenlijk? Heb er geen woorden voor!

  reageer
 • Buschauffeur

   

  Raar vind ik dit. Ik werd als buschauffeur 15 maanden geleden door 2 passagiers geslagen. En ik moet nog steeds wachten op justitie om het voor de rechter te brengen. Ik krijg gewoon het gevoel dat we geen reet voorstellen. Klant is koning. Bah ik word er gewoon misselijk en ziek van. Wat voor een rechtsstaat leven we eigenlijk.

  reageer
 • Bas

   

  Als het slachtoffer een Nederlandse zou zijn en de buschauffeur een Buitenlander,zouden velen hier anders piepen. Ik kies absoluut geen partij,maar ik merk gewoon dat hier veel reacties een achtergrond hebben van racisme. Oh nee dat bestaat hier niet.....Dream on. Mensen die willen reageren op mijn reactie,bespaar je de moeite,ik geef alleen mijn mening en heb geen zin een discussie aan te gaan met zulke mensen,die ik hierboven beschrijf. Groet Bas

  reageer
 • wendy

   

  ? gelukkig heeft niemand het over racisme, dus ik weet waarom je dit zegt ? Onze maatschappij weet niet meer wat normaal is: je daagt niet uit mevrouw, je gedraagt je en als je niet aan de regels kan houden , ga je niet met de bus mee, maar ga je lopen. en deze man is zijn baan kwijt door zo,n vreselijk mens .

 • Jeroen

   

  Laat maar voorkomen dan is de straf 0,0 omdat de man ook zijn baan al is kwijt geraakt is hij hard genoeg gestraft. Ik ben zelfs bereid mee te betalen voor een goede advocaat voor deze buschauffeur. Belachelijk voorstel van de rechter als je kijkt naar opgelegde straffen voor ernstigere delicten.

  reageer
 • frits

   

  Waarom heeft iedereen het toch over een rechter? Dit is een schikkingsvoorstel van het Openbaar Ministerie.

 • Flevo Flevo

   

  Ik snap soms echt wel dat een chauffeur dit wilt doen, en als iemand echt zo ver gaat tot de reiziger echt over je grens gaat snap ik ook wel dat hij slaat. Het is niet goed maar ik snap de chauffeur heel goed. Die vrouw zal ook niet helemaal goed geweest zijn, die vrouw moet wat mij betreft ook een verbod tot de Almeerse stadsbus krijgen, beide waren ze fout, beide krijgen een straf, nu wordt alleen de chauffeur in mijn ogen gestraft terwijl dit allemaal zo overtrokken is, de chauffeur had echt niet ontslagen hoeven worden, waarschuwing oké, ontslaan? Nee dat is echt een veelste grote straf, laat staan een taakstraf, arme man.

  reageer
 • Jan

   

  Je begrijpt het ook niet meer de rechter zit altijd in een beveiligde omgeving. En een buschauffeur moet zichzelf laten bekogelen met stenen en etenswaren. En wordt het zo'n man een keer te veel wat ik kan voorstellen hun leven is soms in gevaar. Slaan keur ik af. En laat een rechter de werkelijke dader vrijuit gaan.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Die man verdiend een bos bloemen en een eervolle vermelding maar ja, hij heeft een baan / werkt voor z'n geld en daar weten onze rechters blijkbaar wel raad mee. De laatsten die nog een wanhopige poging doen om nog iets van onze Nl normen en waarden te verdedigen wordt door ons "rechtssysteem" de nek omgedraaid. Afgelopen week nog: onder invloed van drugs een vader doodrijden en 2 kinderen voor de rest van hun leven gehandicapt. De rechter: ach meneer wilde de vangrail ontwijken? Zo hé da's een prima actie. Ja u had die mensen natuurlijk nooit wat aan willen doen. Weet u wat? 3 jaar ( dan mag u na 1/3 van de straf weer naar buiten ) Respect voor de rechterlijke macht in NL? Sorry , mij lukt dat niet meer....

  reageer
 • Tsja

   

  Dat komt ervan he als je dat soort figuren slaat. Andersom zou het een heel ander verhaal worden.

  reageer
 • Adri

   

  Inderdaad! Zo is het wel

 • Klaas

   

  Die man verdient geen taakstaf die verdient een lintje.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Een buschauffeur die erop slaat als mensen vervelend zijn verdient geen lintje. De buschauffeur die kalm blijft wèl!

 • Pzaal

   

  Inderdaad.

 • Eddie

   

  Ik wil ook een lintje! Kom eraan oke, neem aan dat jij je vrijwillig aanmeld voor mijn mat- en natrappartij? Cool dude, gaan we doen.

 • Evros

   

  Taakstraf? In wat voor land leven wij? Rechtsstaat voor criminelen zeker ! Rechtsprekers zijn slecht sprekers . Dat mispunt komt er zonder straf af ? Dat mag je toch niet geloven?

  reageer
 • Vaan

   

  Jij begrijpt er werkelijk geen ene moer van he ? Jij vind dat de chauffeur het maar moest accepteren wat dat sekreet uithaalde.... en jij bestempeld hem dan ook maar meteen als crimineel??? #sneu

 • jan

   

  Ja taakstraf. Waar kom jij vandaan. Laat me raden volgens u moet hij 30jaar krijgen zeker familie van het 'slachtoffer' Mevrouw is zeker niet onschuldig hoor en meneer is zijn baan kwijt dat os al straf genoeg.

 • Ron

   

  en wat voor straf krijgt mevrouw

  reageer
 • Uhm...

   

  Taakstraf oke, maar krijgt hij dan wel zijn baan terug? En die vrouw? Hoeveel uur krijgt zij? Samen de taakstraf uitvoeren lijkt me een prima oplossing.

  reageer
 • Cornelis

   

  Misschien in het licht van de omstandigheden een acceptabele straf. Na de conclusie van de rechter 'eenmalige uitglijder en omdat hij geen strafblad heeft.' hoop ik echt dat de man zijn baan weer terug heeft gekregen. De omstandigheden waren namelijk nogal dubieus, de passagier valt ook veel te verwijten. De buschauffeurs moeten onder zeer hoge druk werken en ze moeten altijd maar de vernederingen, gescheld en nog erger accepteren. Ik gun de man een nieuwe kans.

  reageer
 • Willem D

   

  Ik had precies het zelfde gedaan Wie begon er zij zij houd zich niet aan de regels en wat voor straf krijg zij niks

  reageer
 • Ellen

   

  Precies. De chauffeur een dikke berisping in de vorm van een of ander curses om nog! Beter om te gaan met respectloze passagiers lijkt mij meer dan voldoende. De Dame in kwestie overtrad alle regels van de busmaatschappij...ze hoeft er niet mee te reizen...haar eigen keus. Dus bij overtreeding volgt straf...echter omdat deze Dame gekleurd is( nu ben ik zeker ook fout?) volgt er niks voor haar. Krom. Ik vind dat de busmaatschappij de chauffeur beter had kunnen schorsen tot verder gang van zaken ipv de paniek oplossing van ontslag. Het is natrappen van de chauffer die enkel de regels van zijn bedrijf naleeft: niet eten en drinken in de bus. En er is geen OM officier die meer kan nadenken...soms lijkt het wel alsof we in de pre historie leven...

 • Eddie

   

  Toch raar, het normaal vinden van vrouwen....en jouw naam is nog wel Willem...om in jouw gedachtegoed te blijven zeg maar....

 • Thomas

   

  Alle tamtam over harde aanpak van geweld in het openbaar vervoer, blijkt dus een leugen te zijn. Als het niet past in het voorgestelde straatje van de reiziger die de chauffeur mishandelt, komt de fluweelzachte aanpak in het voordeel van de crimineel direct weer uit de kast.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Nou, die chauffeur is anders wel ontslagen als ik het goed begrepen heb.

 • Kees

   

  Hulde voor de buschauffeur. Een man van staal.

  reageer
 • Hans49

   

  En dan ook een flinke taakstraf voor die vrouw, graag. Uiteindelijk heeft ze de buschauffeur met drinken overgoten.... Het kan niet zo zijn dat zij vrij-uit gaat.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Het OM biedt de man een taakstraf aan (...)" - ach wat gul.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert