OM wil taakstraf voor buschauffeur die passagier sloeg

ALMERE • Vr 16 september 2016 | 13:08 • Vrijdag 16 september 2016 | 13:08
Het Openbaar Ministerie wil een taakstraf voor de buschauffeur van Connexxion die begin vorige maand in Almere Poort een passagier heeft geslagen. Het OM biedt de man een taakstraf aan tijdens een zogeheten TOM-zitting in december. Als hij die niet accepteert, moet hij alsnog voor de rechter verschijnen. Volgens het OM krijgt de man een taakstraf aangeboden omdat het gaat om een eenmalige uitglijder en omdat hij geen strafblad heeft.

De chauffeur werd na het incident op staande voet ontslagen. Hij sloeg de vrouw na een uit de hand gelopen gesprek. De vrouw werd bij het instappen van de bus streng aangesproken door de chauffeur omdat zij met eten en drinken binnenkwam. Bij het uitstappen zei ze daar wat van, waarop een ruzie ontstond en een beker drinken over de chauffeur ging. 

Toen de vrouw de bus uitliep, liep de chauffeur haar achterna. Volgens een getuige heeft de man haar eerst geschopt en heeft hij nog een paar keer op haar ingeslagen toen zij op de grond lag. De vrouw is daarbij gewond geraakt. 


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel