Nieuw distributiecentrum op Larserpoort

LELYSTAD
Aan de Pascallaan op bedrijventerrein Larserpoort in Lelystad wordt volgend jaar zomer een nieuw distributiecentrum gebouwd. In het complex van 33.000 vierkante meter komen twee huurders op het gebied van productie en logistiek.

Projectontwikkelaar Hercuton en de Ontwikkelings Maatschappij Airport Lelystad Almere (Omala) hebben hierover vrijdag een overeenkomst getekend. Nu kan de bouwvergunning worden aangevraagd, waarna het ontwerp wordt gemaakt. De bouwstart staat gepland rond mei/juni volgend jaar. De oplevering volgt een jaar later in 2018.

Het centrum past binnen de uitbreiding van het Lelystad Airport Businesspark, waartoe Larserpoort behoort. Omala is nog in gesprek met een aantal bedrijven dat zich dichter bij de luchthaven wil vestigen.


 

reacties (4)

 • Hannes

   

  In ieder geval is het een logistiek inzicht wat betreft de toekomstge overslaghaven!!. En als het goed wordt aangepakt kan Lelystad/luchthaven alleen voor aangepast vrachtverkeer Schiphol de juiste verlichting brengen!. Dan pas geeft het voor de toekomst zode aan de dijk!, met daarbij de verwachte nieuwe technologie, consolidatie en werkgelegenheid!!.

  reageer
 • michael

   

  onbegrijpelijk dat een gemeente Almere hierin is gaan geloven en gaan meebetalen, terwijl een Stichtsekant, Lagekant niets gebeurd !!

  reageer
 • Frits

   

  33000 m2 distributiecentrum levert honderden arbeidsplaatsen op. Kunnen ook Almeerders gaan werken. Levert Almere dus wel degelijk iets op.

 • Dirk2

   

  Veel woorden, weinig wol! Larserpoort bestaat al jaaaaren met al haar braakliggende percelen! Er is dus wederom niets verkocht direct bij Airport. Dat kan de gemeente dan zelf ook. Daarnaast eerst maar eens zien en dan geloven. Er is al zoveel moois voorgehouden door Omala!

  reageer
 • Sjaak

   

  Je kunt geen bouwvergunning aanvragen zonder ontwerp. Foutje bedankt!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ga er werken, ben je er zo vanuit Lelystad, sta je minder in de file, kun je je afspraken weer halen.

 • frits

   

  Er is toch al een globaal ontwerp? Zie de afbeelding bij de foto. Plattegrondje met bouwvlak erbij, en klaar is je aanvraag. Als het maar binnen het bestemmingsplan past.

 • Jake

   

  Sjaak heeft hier wel een punt denk ik... Twijfel ik nu weer gelijk aan de echtheid van dit bericht. Gek hè?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert