Straatpraat: regels voor vloggers!

LELYSTAD
Vloggers die op internet mensen beledigen, komen steeds vaker in opspraak. Ze beroepen zich op vrijheid van meningsuiting.

Treitervlogger Boef uit Tilburg is zaterdagmorgen voor de derde keer door de politie aangehouden. Vloggers uit Zaandam zaten ook een paar dagen vast in de cel.

Moeten er strenge regels komen voor vloggers? Dat vroegen we voor Straatpraat in Lelystad.

reacties (3)

 • Henk

   

  Bedrijven als Facebook en YouTube moeten geen podium zijn voor hun berichten. Zodra de inhoud van hun materiaal sociaal onwenselijk is, gewoon van het internet verwijderen. Evt. het plaatsen ervan strafbaar stellen.

  reageer
 • Rauhfaser

   

  En vrijheid van meningsuiting, hoe zie je dat dan? Bovendien....Facebook en Youtube zijn geen Nederlandse bedrijven, dus hoe wil je dat dan regelen? Vergeet niet dat er een duidelijk onderscheid is tussen 'sociaal onwenselijk' en 'strafbaar'.

 • Dr.Jake

   

  Gewoon de apparatuur waarmee ze vloggen afpakken en grote boetes opleggen zodat het vloggen ook financieel niet interessant blijft.

  reageer
 • Ikke

   

  Het is belachelijk dat treitervloggers alles mogen zeggen en doen. Hulde aan de politie ze willen ze denk ik wel in elkaar slaan maar laten zich niet intimideren. Terug sturen dat tuig naar land van herkomst.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert