CDA: paardenweides Paradijsvogelweg niet bebouwen

ALMERE
Bewoners van de Paradijsvogelweg in Almere Hout willen niet dat de weides naast hun huizen bebouwd gaan worden. Het CDA is het met hun eens. De partij wil daarom dat vastgelegd wordt dat de weides ook in de toekomst vrijliggend blijven.

Er komt binnenkort een nieuw bestemmingsplan voor het nog te vormen stadsdeel Oosterwold tussen Almere Hout en de A27. Voor de bewoners van de Paradijsvogelweg is niet duidelijk wat de gevolgen van het bestemmingsplan zijn. Het zou kunnen dat er gebouwd gaat worden op de weides naast hun straat. Dit gaat niet alleen ten koste van het uitzicht, maar het is dan ook niet meer mogelijk de weides te gebruiken als paardenweide. De bewoners willen zelf de grond gaan kopen, omdat ze nu niet weten waar ze aan toe zijn.

Het CDA roept het college van burgemeester en wethouders op met de bewoners te praten over de inrichting van het gebied. Het uiteindelijke doel is dat de bewoners zekerheid krijgen dat de grond niet wordt bebouwd. Donderdag wordt het bestemmingsplan van Oosterwold besproken op de Politieke Markt.

reacties (2)

 • michael

   

  Het is een mooi stuk grond tussen de afrit van de a27 en de huidige huizen van Hout. Ik denk niet dat de gemeente de paar akkers vrij laat van bebouwing aangezien er 15.000 woningen moet komen in hout.

  reageer
 • Ger

   

  Daar wil je in de toekomst niet wonen met windmolens van 220m tiphoogte

  reageer
 • Jan R. Bakker

   

  En vliegveld Lelystad bijna in je achtertuin.....

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert