Verscherpt toezicht op huisvesting vluchtelingen

NOORDOOSTPOLDER
Het huisvesten van asielzoekers met een verblijfsvergunning in Noordoostpolder komt onder verscherpt toezicht van de provincie te staan. Volgens de provincie moeten er aanvullende afspraken worden gemaakt om te zorgen dat Noordoostpolder de achterstand inloopt. 

De gemeente heeft de eerste helft van dit jaar 51 statushouders onderdak geboden; 25 minder dan was afgesproken. Er zijn meer gemeenten die achterlopen, maar bij Noordoostpolder wordt de achterstand steeds groter, zo constateert de provincie. Bovendien was het huisvestingsrapport van de gemeente te laat bij de provincie, en dat was niet de eerste keer. 

Ook Almere staat onder verscherpt toezicht. Over de huisvesting van statushouders in de vier andere gemeenten is de provincie tevreden. 

reacties (9)

 • nopper

   

  Ach die provincie toch, maken zie zich ook zorgen over al die anderen, die tijden op huur woning moeten wachten

  reageer
 • wimjc

   

  Jammer dat "verscherpt toezicht" niet van toepassing is voor mensen die al jaren een woning zoeken. Welke afspraken gaat de provincie hiervoor maken? Of worden deze reacties niet gelezen?

  reageer
 • Oproep

   

  Mercatus en de gemeente Noordoostpolder hebben wat in te lossen! Men zag kans om in het centrum de flatjes af te breken o.a. Tros de Ketting sociale woningbouw voor de lage inkomens. Geen vervangende woningbouw ,waar blijven deze woningen?

  reageer
 • Jan

   

  Is zo'n provincie er voor de bevolking of is de bevolking er voor de provincie? Mijn kinderen willen ook graag betaalbare huisvesting, maar die is in Noordoostpolder heel moeilijk te vinden...

  reageer
 • Thomas

   

  Voor de bevolking natuurlijk. Daarom legt de provincie nu ook druk op een gemeente die haar verplichtingen voor huisvestingen van die bevolking niet nakomt. Op een uurtje rijden staan er overigens zelfs betaalbare huizen leeg. Dat lijkt me een prima optie.

 • Zicacola

   

  Ik heb hier ook een zoon en dochter die graag op zichzelf willen gaan, wordt het dus voorlopig niet. Eerst de nieuwkomers die alle voorzieningen zo in de schoot geworpen krijgen. Jammer dit weer.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bertus

   

  Er zijn al amper sociale huurwoningen in Emmeloord. Azielzoekers krijgen voorrang, de jeugd moet nog langer wachten en gaat dus verder kijken. Ja gaat de goede kant op met Emmeloord

  reageer
 • Gekke Henkie

   

  Dat betekent dus dat er voorlopig alleen al in NOP >51 belasting betalende Nederlanders geen huis krijgen! Werkelijk onwerkelijk! En het gaat maar door. ....

  reageer
 • Weer zo een!!

   

  Prima zo, vol is vol. Sommige mensen leren het nooit. Zijn zeker weer de gasten van de PvdA die lopen te blaten?

  reageer
 • Jopie

   

  Hoezo PvdA? Het rijk bepaald hoeveel sociale huurwoningen er per jaar gebouwd worden en in welke provincie. De provincie bepaald in welke gemeente hoeveel woningen gebouwd gaan worden. De gemeente bepaald in welke plaats er uiteindelijk gebouwd gaat worden. Dus de provincie zou dus bij het rijkmoeten vragen om meer sociale huurwoningen in de provincie te mogen bouwen of de verdeling anders over de gemeenten moeten maken. Vervolgens moeten de woningcorporaties genoeg financiële middelen hebben om überhaupt te kunnen bouwen. En laten deze nu net door het rijk van een groot deel van hun reserves zijn beroofd door de VVD staatsecretaris voor volkshuisvesting. Want als het aan de VVD ligt worden er alleen nog woningen gebouwd voor hen die nu te goedkoop wonen. En de grens daarvan wordt opgelegd door de Europese Commissie. En in het Europese Parlement die controle op de EC moet uitvoeren zijn de grootste fracties die van de liberale en conservatieve fracties, jawel de fracties van CDA, Christen Unie, SGP, D'66 en VVD. Je kunt de Nederlandse Overheid alleen verwijten dat deze heeft zitten slapen, toen de inkomensgrens voor Sociale Huurwoningen werd afgesproken, want toen is er niet gebouwd voor mensen die Scheefwonen en geen koopwoning kunnen betalen. Die blijven dus lekker in hun te goedkope huurwoningen zitten, omdat ze geen alternatief hebben om door te schuiven naar een vrije sector woning.

 • zorg eerst dat de Nederlandse bevolking die al jaren ingeschreven staan woonruimte krijgen..

  reageer
 • .\/\/.

   

  Kan 'de Nederlandse bevolking' dat niet zelf dan? Denkt 'de Nederlandse bevolking' dat de overheid een huisvestingsbureau voor iedereen is of zo?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert