Rattenkooien van waterschap worden stelselmatig vernield

FLEVOLAND
Er worden meerdere keren per maand rattenkooien in de provincie vernield of verwijderd. Dat laat Michael Baars van het Waterschap Zuiderzeeland weten.

Het is onduidelijk of het hier gaat om het werk van vandalen of om dat van dierenactivisten. De kooien worden door medewerkers van het waterschap zelf gemaakt om muskusratten te vangen. 

De politie is op de hoogte en roept mensen die iets gezien hebben op om dit te melden.


 

reacties (6)

 • GEW

   

  Die worden vernield tijdens het maaien van de slootkant. Al meerdere keren gezien, op een plek waar helemaal niemand kan komen!

  reageer
 • Roelof

   

  Als er niet bestreden wordt dan hebben de ratten vrij spel! wat kan er gebeuren wanneer de vrij brede akkerranden worden beschadigd? Ja, juist als er een tractor omslaat door deze ondermijning? Wie zal deze ellende dan te boven komen, vooral als er zeer zwaar letsel te betreuren is? Bestrijden is de enige en juiste methode.

  reageer
 • Raymond

   

  Hoeveel vallen kan je wel niet zetten voor 30 miljoen? Ik geloof niet dat er zoveel geld wordt uitgegeven aan alleen bestrijding.. En als dat wel zo is lijkt het mij een goed idee om de uitgaven van het waterschap eens door een accountant tegen het licht te houden...

  reageer
 • t. ruis

   

  wat zijn er toch zielige kansloze mensen op de wereld die zulke dingen kapot maken.

  reageer
 • Aad Aardema

   

  Er worden geen dijken ondermijnd. De dijken rond Flevoland zijn zo sterk dat muskusratten daar geen schade aan kunnen richten. Er is alleen wat landbouwschade langs sloten. Er loopt nu een proef om na te gaan of het niet goedkoper is om gewoon de schade te herstellen i.p.v. 30 miljoen uit te geven aan bestrijding

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Polderbewoner

   

  Lekker dan! Welke idioot vernielt die kooien nu? Kan het ongedierte zich lekker uitbreiden in aantal en de dijken ondermijnen door gangen te graven. Is onveilig en kost de samenleving geld omdat kooien gerepareerd moeten worden en dijken gerepareerd. Hoop dat ze de daders snel te pakken hebben en de kosten op hen verhalen plus een dikke boete.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert