Pony verkracht bij het Woldpark

LELYSTAD • Ma 19 september 2016 | 11:23 • Maandag 19 september 2016 | 11:23
Een pony is in de nacht van zaterdag op zondag verkracht en mishandeld in een stal bij het Woldpark in Lelystad. Dat meldt de eigenaar van het dier. Die trof de bejaarde pony zondagochtend aan met flinke verwondingen. Ook had het dier veel bloed verloren.

Een dierenarts heeft de pony onderzocht en pijnstillers voorgeschreven. Volgens de eigenaar heeft de politie monsters genomen en deze meegenomen voor onderzoek. Meer sporen waren er volgens haar niet omdat de dader de stal met emmers water heeft schoongespoeld.   

Het is niet voor het eerst dat paarden bij de volkstuinen verminkt zijn zegt de eigenaar van de pony. Eerder zou een paard tot drie keer toe mishandeld en verkracht zijn. Het dier zou dit niet hebben overleefd. 

De eigenaar van pony Beauty is erg geschrokken en roept getuigen op zich te melden. Ook wil zij cameratoezicht en verlichting plaatsen om de paarden in de gaten te houden. Dit is nog een flinke klus want er is geen elektriciteit bij de stallen aanwezig. De eigenaar van de verkrachte pony hoopt dat de gemeente hierbij kan helpen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel