Twee shop-in-shop winkels openen in Stadshart

LELYSTAD
In het centrum van Lelystad openen binnenkort twee zogenoemde shop-in-shop winkels. Welleuk start op 1 oktober in de Stadhuisstraat. Een week later opent kringloopwinkel De Groene Sluis een dependance in het Stadshart.

Welleuk
De winkel Welleuk is een initiatief van Jan en Jacoba Verdenius. In hun pand kunnen particulieren, ondernemers en verenigingen hun spullen verkopen, zonder dat ze erbij hoeven te zijn.

Geen commissie
Gebruikers brengen hun spullen naar Welleuk en richten zelf de kraam in. De verkoop en financiële afhandeling doen de eigenaren van de winkel. Daarvoor vragen zij geen commissie. Wie een marktkraam huurt, betaalt 25 euro per week. In het pand is ruimte voor zo'n 100 stands.

Kwaliteit
Het echtpaar Verdenius bestierde jarenlang een camping in Frankrijk en woont sinds een half jaar in Lelystad. Samen struinden ze langs rommelmarkten, kringloopwinkels en brocanterieën en kwamen zo op het idee om zelf een zaak te beginnen. Welleuk verkoopt geen dumpartikelen. De initiatiefnemers wilden per se een winkel in het centrum en zijn zeer te spreken over de locatie naast de Hema.

'De Groene Zus'
Welleuk krijgt concurrentie in het centrum. Op 8 oktober opent kringloopwinkel De Groen Sluis een dependance in het Stadshart: De Groene Zus.
Daar kunnen klanten een winkelkast huren en oude en nieuwe spullen verkopen. Alle winst die de winkel zelf maakt, gaat naar goede doelen.

Failliet
Op de tweedehands markt in Lelystad is het niet alleen maar hosanna. De Kringloopfabriek aan De Meent ging failliet en ook voor 'Flevoshops' - een bazaar met meerdere winkels - in de Stadhuisstraat is het doek gevallen.

 

reacties (11)

 • Julian

   

  Welleuk heeft het helaas niet gered, en is al enkele maanden dicht, de eigenaren zijn onder een andere naam verder gegaan in het zelfde pand, maar geen shop in meer

  reageer
 • Suzanne

   

  Ik vind het spijtig dat er zo negatief word gesproken. Welleuk is totaal anders dan groene zus! Voor creatievelingen is het een geweldig concept om ook hun kunsten aan de buiten wereld te tonen. Totaal NIET te vergelijken met een kringloopwinkel! Ik maak ook graag dingentjes. Maar op ten duur gaat het ook veel ruimte en geld kosten. Daarom ben ik blij met deze concept. Het is een win-win situatie voor iedereen. En je hebt iets unieks!

  reageer
 • Peter

   

  Al de negatieve reacties,afgunst?zelf dromen niet waar hebben kunnen maken?geen respect voor mensen die hun hand niet op willen houden?

  reageer
 • ikke

   

  Duurt niet lang En Flevoshops ga eerst even info halen voor je iets neerzet.

  reageer
 • Lilie

   

  Jullie zeuren. Gun iedereen ik vindt het heel goed. Hou op met steeds over alles klagen. Jeetje man. Hebben jullie niks anders te doen. Er zijn heelveel mensen die 2de hands spullen kunnen kopen en geen nieuwe. Hou op met klagen en zeuren

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • michael

   

  Ik dacht almere nutteloze winkels heeft, maar Lelystad heeft zeker een booming stadhart met deze winkels haha..

  reageer
 • joop

   

  25 euro per kraam en dat keer 100. is 2500 per week en dus 10000 in de maand. vooral blijven dromen.

  reageer
 • Rolf

   

  Zou u voor mij ook nog kunnen uitrekenen wat er in andere maanden dan februari verdiend gaat worden? Ben heel benieuwd en merk dat u heel handig bent met rekenen...

 • Bram

   

  Benieuwd of ze het voorjaar halen.

  reageer
 • Peter

   

  Ik ken deze mensen van welleuk zijn supper harde werkers nooit handje ophouden zoals zovele...wel doen.de mensen die terecht hun handjes moeten ophouden respect uiteraard. Maar laten we hopen dat ze het met hun zaak heel lang volhouden aan Jan en Jacoba zal het niet liggen gaan ervoor.

 • wilma

   

  jeetje niet nog een kringloopwinkel he, waar kunnen we straks nog gewoon winkelen bah

  reageer
 • Hhdj

   

  Zijn er straks in het winkelcentrum alleen nog 2e handsspullen te koop?????

  reageer
 • centrumbewoner

   

  Teveel rommel komt hier in het stadshart. Teveel zaken met hetzelfde assortiment. Weg met al die kringloopwinkels, komen er alleen maar om leegstaande panden te vullen. Tegen welke prijs ?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert