Werkstraf en contactverbod geëist tegen stalkende vader

ALMERE
Tegen een gescheiden vader uit Almere is maandag een werkstraf van 160 uur geëist voor het stalken van zijn ex-vrouw en hun twee kinderen. Ook eiste de officier van justitie in de rechtbank van Utrecht een voorwaardelijke celstraf van 171 dagen en een contactverbod van drie jaar.

De 44-jarige man begon eind vorig jaar onder meer bij de woningen van zijn ex en haar ouders te posten omdat hij vermoedde dat de vrouw stiekem met zijn kinderen wilde gaan verhuizen. “Ik wilde ze alleen maar zeggen dat ze een vader hebben die van hen houdt”, vertelde de Almeerder. De officier van justitie vond echter dat de Almeerder ‘in zijn gedrag totaal doorgeslagen’ was en dat hij zich ‘eng’ had gedragen. In een voorgelezen slachtofferverklaring schreef de oudste dochter bang voor haar vader te zijn.

Omdat de kans op herhaling volgens gedragsdeskundigen behoorlijk groot is, eiste de aanklager dat de verdachte in behandeling gaat. Ook vindt ze dat de man drie jaar geen contact met zijn kinderen mag hebben tenzij de gezinsvoogd daar schriftelijk toestemming voor geeft. De kinderen wonen inmiddels met hun moeder op een geheim adres.

reacties (1)

 • Thomas

   

  "Ook vindt ze dat de man drie jaar geen contact met zijn kinderen mag hebben" Voila, hoe het OM en de seksistische rechtsspraak de oorzaak vormt van dit probleem, wordt hier nog eens even netjes uit de doeken gedaan. Als hij een x jaar geleden niet op basis van zijn geslacht was benadeeld en buiten spel gezet bij de scheiding, was dit waarschijnlijk nooit gebeurd. Een situatie waar de ene ouder alle rechten heeft en geen plichten, en de andere ouder geen rechten en alleen maar plichten, zal altijd conflicten oproepen.

  reageer
 • Eddie

   

  Als je hier in NL 3 jaar lang je kinderen niet mag zien, dan gaat het uiteraard niet alleen om het stalken van de vader. Beetje verder nadenken doet wonderen ...

 • Louise

   

  Als je als man een gelijkwaardige zorgtaak hebt binnen je huwelijk en dan ook parttime werkt en evenveel doet, dan heb je recht van spreken als er dan alsnog op basis van je "geslacht" gediscrimineerd zou worden bij een scheiding. Niet achteraf janken en opeens een rol opeisen.

 • John

   

  Dat meneer gaat stalken lijkt er toch meer op te duiden dat de scheiding niet voor niets was. Een gezond mens pakt zijn leven weer op en probeert op andere manieren met de puinhopen van zijn vroegere bestaan in het reine te komen.

 • Harold

   

  Juistem!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert