Voetballers SVL in staking

LELYSTAD
De spelers van het eerste elftal van zaterdag tweedeklasser SV Lelystad'67 staken. Maandagavond weigerde de selectie naar buiten te gaan voor de zogeheten uitlooptraining. Hoofdtrainer Burak Yargan kreeg te horen dat er gestaakt werd en dat meldde hij vervolgens aan het bestuur.

Financieel conflict
De adviseur van de Technische Commissie (TC) van de club, Hans Oosting, bevestigt de staking. Volgens Hans Oosting  sprake van een financieel conflict, waarbij bestuur, technische staf van het team en TC lijnrecht tegenover de spelersgroep staan. Het geschil zou zich toespitsen op de verlaging van de wedstrijdpremies.

Nick Ham, aanvoerder van het eerste elftal, wil niet in details treden over het conflict, maar bevestigt wel dat het om geld gaat. "Er is niet zoveel aan de hand. Ik treed liever niet in detail, want dan kunnen er twee kampen ontstaan binnen de club en dat willen we niet.."

Spelers op tijd geïnformeerd
SVL was zo goed als failliet, volgens de club waren de spelers daarvan op de hoogte voorafgaand aan het seizoen. "Wie iets wilde verdienen, moest zijn heil bij een andere vereniging zoeken. Alle spelers die zijn gebleven, wisten dat donders goed.'' Aldus Hans Oosting.

Beetje geld
Dankzij de inspanningen van de sponsorcommissie kwam er toch een beetje geld en vorige week nog was de spelersgroep - zegt Oosting - akkoord met het te verdelen bedrag. "Wat er daarna is veranderd waardoor de selectie nu staakt, is mij een raadsel. Daar moet dinsdagavond duidelijkheid over komen."

Ultimatum
De club heeft de spelers namelijk gesommeerd zich dinsdagavond te melden. Dan staat er een reguliere training op het programma. Zowel de club als de spelers verwachten er vanavond uit te komen.
"We willen graag weer voetballen, want dat doe ik het liefst", zegt aanvoerder Ham. Ook Oosting gaat ervan uit dat in een goed gesprek de plooien gladgestreken kunnen worden. Wel benadrukt hij tegelijkertijd dat er sprake is van een ultimatum: "Als de spelers voet bij stuk houden en geld eisen dat er niet is, spelen ze niet meer in de hoofdmacht van SV Lelystad.''

reacties (41)

 • Diderik

   

  Als bestuur zijnde niet meer betalen dat is het beste !!

  reageer
 • Willem

   

  Wat een gezeur ik kom zelf uit lelystad maar zou echt heel graag dat bij ons net zo ging als op urk. De hele ploeg eruit en jongens van net 2 e erin

  reageer
 • Tdb

   

  kijk naar de jongens in het eerste van sv Urk. Daar kennen ze nog clubliefde. De jongens rennen zich elke zaterdag het apelazerus. En compenseren het mindere latent, door keiharde inzet. Zonder geld premies.

  reageer
 • linksbuiten

   

  Staken niet tolereren , en de opstandigen royeren als lid der vereniging. Start maar met een nieuwe selectie ook al loop je het risico af te dalen naar de 4e of 5e klasse.

  reageer
 • Marco

   

  Die jongens die gehaald zijn zullen zichzelf wel achter de oren krabben. Zoals hieronder te lezen valt door 'oud-speler' is het bekend dat dit al jaren gebeurd. Grote dingen (lees:bedragen) beloven en uiteindelijk niet over de brug komen. Het gras is niet altijd groener....

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Anomin

   

  Ik rij drie keer in de week ook de zaterdag van Emmeloord naar lelystad ik doe dit voor nopus dus ze moeten niet zeuren.

  reageer
 • Henk

   

  Spelers hebben gelijk ! De TC moet zich aan de afspraken houden maar dat doen ze niet. Eerst iedereen het nodige beloven en als dan eindelijk iedereen over de brug is, zeggen ze het gaat niet goed met de club. Ze wisten al heel lang dat het niet goed ging met de vereniging. De trainers worden ook betaald en zullen niet voor minder gaan werken. En word er gesproken over nieuwe sponsors het zijn allemaal oude sponsors die eerst weg zijn gegaan de club in de staak hebben gelaten en nu ze weer iets betekenen in brons zilver of goud sponsoring is omdat ze weer interessant willen zijn of een functie bedienen. Spelers blijf achter jullie standpunt !

  reageer
 • Dick

   

  Het is toch amateurvoetbal! Dan mag je blij zijn als je wat krijgt, en naarmate je hoger komt met de club kunnen misschien ook de premies omhoog.

  reageer
 • Koos34

   

  Kom lekker naar Flevo Boys mannen. Wij worden kampioen in de Hoofdklasse en gaan dan in de 3e divisie voetballen. Bij ons is geld genoeg. Geen speler uit de eigen jeugd haalt het eerste elftal, wij halen alleen maar spelers. Dus wees welkom bij de mooiste club uit de Noordoostpolder.

  reageer
 • Kees

   

  Direct handelen; huidige 1e elftal onmiddellijk weg, vervangen door wel willende spelers, en nog meer kosten besparen, helemaal geen premies meer betalen. Twee vliegen in een klap.

  reageer
 • 13xx

   

  Huh? Mijn kinderen moeten gewoon betalen om lid te zijn van een voetbalvereniging. Heb ik iets gemist?

  reageer
 • Dirk2

   

  Prima! Voetbal is geen spelletje maar keiharde business, ook binnen SVL (uit 67...??) Belachelijk dat er ruzie is over geld, er is helemaal geen geld, er is niets en binnenkort ook geen club meer op deze wijze. Maar ja, beter thuis op de bank dan spelersgejank... Wordt volwassen en los dit nu heel snel op samen.

  reageer
 • Piet

   

  Deze jongens vragen niet om meer geld. Maar om een andere verdeling over hoe het spelersgeld wordt verdeeld..... iedereen heeft een mening maar niemand weet het verhaal van de spelers. Erg triest.

  reageer
 • Ron

   

  Hoezo geld? A-m-a-t-e-u-r-s! Tweede klasse.

 • Lisa

   

  Ik snap het heel goed van de jongens! Gelijk hebben ze. Al die reacties dat ze zich moeten schamen enzovoort. Maar niemand hier die zich beseft dat die jongens drie keer per week trainen en op zaterdag en wedstrijd spelen en dan doordeweeks door dit gezeur soms tot 23.00 uur op de club zijn? Wanneer moeten zij werken dan? Ik vind een redelijke premie dan niet meer dan terecht.

  reageer
 • Ron

   

  Amateurs 2e klasse. Dan stoppen ze toch lekker?

 • M.

   

  Mijn zoon betaald contributie en 5x in de week traint die voor voetbal en op zaterdag nog wedstrijd waar ik als ouder mijn kind zelf heen en terug moet rijden. Ik denk dat de jongens zich niet beseffen dat ze het voorbeeld zijn voor de jeugd. Lisa, ff nadenken voordat je reageert

 • Ik zeg visfriet

   

  En wij hebben het over amateur voetbal

  reageer
 • Speler

   

  Geld eisen wat er niet is ? Ik kom vanavond niet !

  reageer
 • Nikky

   

  Ze krijgen al genoeg en de andere teams op de vereniging krijgen bijna niets. Ze moeten zich diep schamen

  reageer
 • Jan

   

  Dit is amateur voetbal. En geen prof wil je geld verdienen. Naast je gewone. Baan ga dan lekker de prof in jongens ga gewoon. Lekker voetballen. Voor je plezier amders zat je wel in het. Prof.

  reageer
 • Sponsor

   

  Wat helemaal mooi is, is dat ik het 1e wilde gaan sponsoren via een van de jongens, maar dat wanneer ik zou gaan sponsoren het geld niet naar het eerste zou gaan maar naar de club. Ik kon zelfs niet 90% naar het eerste sturen en 10% naar de club. Raar beleid toch of niet??!!

  reageer
 • Maarten van dijk

   

  Ik zie alleen maar het verhaal van de Tc, en niet van de spelers zelf? Verhaal heeft altijd 2 kanten

  reageer
 • Bas

   

  Wat ik ook begrepen heb, is dat de spelersgroep wilt dat de premies anders word uitgekeerd. De spelersgroep en TC komen al weken niet met elkaar uit. Wat de TC zegt is dus totaal niet waar. De onrust binnen de club heeft invloed op het spel

  reageer
 • Patrick

   

  Hallo Bas, Het word opnieuw duidelijk dat deze TC, haar afspraken niet nakomt. De huidige spelersgroep gooien niet zomaar collectief de handdoek in de ring. Het zijn de beloftes die worden afgegeven maar niet worden nagekomen. Het is makkelijk om deze spelersgroep de schuld te geven en als geldwolven te verwoorden. Het is niet de eerste keer dat de TC op deze manier aan het daglicht word gebracht.

 • Tuuk

   

  Triest echt triest! Grootheidswaanzin ten top. Deze jongens moeten zich schamen er zijn mensen binnen de club doormiddel van sponsoren werven bezig de club te redden van een faillisement, en dan gaan de heren staken omdat ze het niet eens zijn met hun premie! Doe gewoon waarvoor je in het eerste speelt VOETBALLEN!

  reageer
 • Fifa17bijna

   

  Ik denk dat het verhaal is van het TC, we kunnen beter ook het verhaal van de jongens aanhoren voordat er conclusies getrokken worden.

  reageer
 • Arend

   

  In de kelderklasse voetballen en nog geld eisen ook. Waar is de club liefde

  reageer
 • Kees

   

  2e klas en dan geld vragen hoe durven ze.

  reageer
 • Marco

   

  Een club die financieel zwaar in de problemen zit kan toch geen premies betalen aan eerste elftal spelers? Hoe verkoop je dat tegen leden die contributie betalen. Je ziet duidelijk waarom die jongens bij SVL voetballen.. Ze willen alleen geld blijkt uit dit bericht.

  reageer
 • Supporter van voetbal

   

  De oproer kraaier er uit vissen en weg wezen,waarschijnlijk de speler die zaterdag de grote mond had,kan als nog naar doe andere club in lls19721

  reageer
 • Hassan

   

  2 e klas en betalen kijk naar Urk. Die voetballen voor de eer Stelletje verwende lui zijn het

  reageer
 • Oud speler

   

  Ik snap de reactie van de jongens wel, al jaren worden er vooraf dingen beloof door bestuur en achteraf komen ze de beloften niet na.

  reageer
 • Aeric

   

  Vergoeding, laat ze eerst eens presteren, staken ? Volgens mij zijn het amateurs !

  reageer
 • Erik Posthumus

   

  Het TC moet zijn afspraken nakomen. Ze hebben een mooie ploeg met nieuwe spelers erbij. Willen ze promoveren (wat haalbaar is met deze ploeg) dan moeten ze met de spelers meedenken. Wat ik heb vernomen is dat de spelers niet meer eisen maar het op een ander manier willen doen.

  reageer
 • Ron

   

  Zwart zeker? We hebben het over de 2e klasse. Die spelers zijn van een nivo dat ze amper weten dat er lucht in een bal zit.

 • Gerard

   

  Ze geven blijkbaar al een vergoeding, daar moeten ze dankbaar voor zijn op dit niveau. Wel top van het SVL bestuur dat ze zich niet onder druk laten zetten hier.

 • Tygo

   

  Premies bij SVL ? Voor dat wat ze laten zien moeten ze blij zijn dat er mensen komen kijken. Zowel Unicum als SVL 1 zijn bar slecht dit jaar. Laat ze maar staken ! Stel je toch lekker het 2e elftal op ??

  reageer
 • ikke

   

  Schattig! Hebben ze naar de grote jongens gekeken?

  reageer
 • Uhm...

   

  Gewoon het tweede en het eerste switchen. Is het meteen opgelost.

  reageer
 • Kees

   

  Goed van svl! Vasthouden aan financiele afspraken zodat je niet meer in de problemen komt. Dit is amateurvoetbal, dan moeten ze maar ergens anders gaan voetballen als ze het er niet mee eens zijn. Beleidsmakers bij svl verdienen hier een compliment voor.

  reageer
 • alsiemaargeenvoetballerwordt

   

  moet niet gekker worden

  reageer
 • Paul

   

  Direct vervangen door andere talentvolle en welwillende spelers.

  reageer
 • Voetballiefhebber

   

  Lidmaatschap opzeggen en proberen bij FC Barcelona onderdak te vinden.

  reageer
 • Fred

   

  Wat een joke ! Voetballers op 2e klasse niveau die in staking gaan is een wereldprimeur hahaha

  reageer
 • Wimpie

   

  We hebben het toch over amateur voetbal...

  reageer
 • Ron

   

  Tweedeklasser met wedstrijdpremie's? Gewoon contributie betalen lijkt me veel beter. Waar gaat dit over zeg. Een tweede klasser!

  reageer
 • Arie van Epscheuten

   

  Helemaal mee eens!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert