Straatpraat: Prinsjesdag is niet meer van deze tijd!

LELYSTAD
Een glazen koets, het koningspaar op de troon en ministers met hoedjes. Dat is traditie bij Prinsjesdag maar is het nog wel van deze tijd?

Duizenden belangstellenden stonden langs de route om een glimp op te vangen van Koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prins Constantijn en prinses Laurentien. Vanuit de koets zwaaiden ze naar het publiek en na de troonrede zwaaiden ze vanaf het balkon van paleis Noordeinde.

Kortom: Is Prinsjesdag nog wel van deze tijd? Dat vroegen we mensen op de markt in Lelystad.

reacties (9)

 • Boels

   

  Relativeren helpt. Vijf tot tien miljard per jaar aan nutteloze "hernieuwbare" energie, ongeveer hetzelfde bedrag om de kolonisatie van uit Afrika en het Midden-Oosten te bekostigen. Laat die duizenden in Den Haag toch lekker uit hun dak gaan zolang het nog kan.

  reageer
 • Den

   

  Toch interessant: als de Flevo trend wordt: "opdoeken want het kost geld" gaat lijnrecht in tegen het koste wat koste behouden van de Nederlandse cultuur (wat dat ook mag zijn) ... Helemaal interessant als we in deze context Zwarte Piet erbij halen...

  reageer
 • Fred

   

  Je reinste geld verspilling....!

  reageer
 • Flevowatcher

   

  Denk alleen aan de kosten van de Gouden Koets (2,1 mio voor de restauratie, alleen een vvd'er (Rutte heeft er zijn handtekening onder gezet) kan dit bedenken, en ook nog een 'glazen koets' (wat kost die?), volstrekt belachelijk! En wat denk je van al die malle hoeden die op staatskosten gekocht worden (u denkt toch niet dat de parlementariërs die zelf betalen?, nou ja van Marianne Thieme denk ik dat wel, en de vrouw van Jesse Klaver zal dat ook niet op staatskosten doen, maar de rest? en denk eens aan de beveiliging, waar blonde Geert het altijd over heeft: kostenpost op de begroting? Wat mij betreft: gewoon 2 A4tjes op de derde dinsdag met uitleg en begroting.... En geen poespas meer!

  reageer
 • Rob uit Z

   

  Het gehele koninklijk huis niet meer van deze tijd. Het is in 2016 toch te bizar voor woorden dat je een functie danwel titel krijgt op basis van je afkomst? Omdat je ouders toevallig koning en konining zijn, wordt jijzelf ook koning. Het kost handenvol met geld, en we schieten er niks mee op. Al die zogenaamde handelsbetrekkingen kunnen ook prima door iemand gedaan worden die niet van adellijke afkomst is.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • pepe

   

  Opdoeken! Kost handen vol geld en is alleen een uitje voor lui die niks te doen hebben. Als je gewoon moet werken heb je geen tijd om daar 's nachts al tegen een hek te gaan leunen om op de dag al die opvreters voorbij te zien komen.Om vervolgens op het nieuws te horen hoe goed het wel gaat.Komen er toevallig verkiezingen aan? Laat u geen zand in de ogen strooien.

  reageer
 • wimjc

   

  Onmiddellijk afschaffen. Beter is alles op you tube zetten. Kan iedereen op de computer de troon rede beluisteren. Scheelt de belastingbetaler veel geld aan koetsen, beveiliging, etc. Is ook veel veiliger voor onze koning en koningin. Helaas is de tijd verandert. Het beste zou zijn hier een bindend referendum over te houden.

  reageer
 • Andrea

   

  Prinsjesdag moet blijven dat is echt iets van ons. Maxima steelt zoals gewoonlijk weer de show. En de Hoesjes parade is een genot om naar te kijken, de een is nog mooier dan de ander. Afblijven dus van onze traditie.

  reageer
 • Lies

   

  Dat vind ik ook! kost alleen maar geld en de plannen voor volgend jaar zijn toch al bekend! Sommige tradities moeten gewoon eens stoppen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert