Burgemeester stopt rechtszaak over ligplaatsenbeleid

NOORDOOSTPOLDER
Burgemeester Aucke van der Werff van Noordoostpolder neemt geen verdere juridische stappen meer tegen de provincie Flevoland over het ligplaatsenbeleid. Dat laat de provincie weten. 

Van der Werff vond dat hij zijn plezierbootje moest kunnen blijven afmeren bij zijn eigen steiger achter zijn huis in Marknesse. Sinds vorig najaar treedt de provincie strenger op tegen mensen die een boot in een vaart in Noordoostpolder en Urk hebben liggen omdat de bootjes de doorgang van binnenvaartschepen belemmeren.

Deze zomer verloor Van der Werff een rechtszaak tegen de provincie. De burgemeester heeft nu besloten de zogenoemde bodemprocedure niet voort te zetten. 

reacties (13)

 • aat

   

  De burgemeester van Dronten had het onrecht al lang op de gemeentesite gezet. Maar ja dit is geen frietje pietje (of hoe die vent zich ook noemt) en aucke is gelukkig geen Kim jung Aat. Jammer dat de provincie zo doet.

  reageer
 • Jan

   

  De provincie had nog een rekening te vereffenen... Alle bootjes liggen nu een paar honderd meter verderop, buiten in de vaargeul!

  reageer
 • De ingenieur

   

  Verstandig. Het gaat natuurlijk niet om de losse bootjes. Bij verder gedogen komen er steeds meer te liggen want het is lekker gratis en voor je het weet heb je rijen bootjes en komt er een vaarbeperking voor de beroeps.

  reageer
 • Bergerac

   

  Jammer dat hij niet doorzet want die regel slaat helemaal nergens op.Of is dit een politiek spelletje van de provincie?

  reageer
 • Kees

   

  Gewoon lekker laten liggen die bootjes. Als ze goed onderhouden worden geeft dat alleen maar een mooie aanblik. Zoals ik al eerder heb aangegeven: Emmeloord ligt aan doorgaand water richting Lemmer, Urk en Vollenhove. Hier valt veel meer geld uut te halen door de pleziervaart aantrekkelijker te maken. Denk ook aan verhuur.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Reputatie schade?

   

  Het zou beter geweest zijn voor de Noordoostpolder dat men de diplomatieke weg had gekozen. Helaas voert men een calvinistische regie in het college dat er moeilijk garen is spinnen met deze volksvertegenwoordigers. Deze stroperige beleidsvorming is o.a. ook terug te vinden in de zorgverlening naar hulpbehoeftigen ,het z.g.n. Openplanproces ,de brug bij de Golfslag etc.etc. Men zegt vaak iets anders dan het beleid en uitvoering laat zien.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Vast een onderling akkoordje. Binnenkort mag het waarschijnlijk weer. Dat zou overigens niet erg zijn want de regel dat het niet mag is ambtelijk moeilijk doen.

  reageer
 • emmeloordse

   

  Gelijke monniken gelijke kappen ,of je nou burgemeester bent of niet.

  reageer
 • Reactie

   

  De gemeente of wethouder was toch in actie gekomen?

  reageer
 • Inger

   

  Ja, meende vorige week gelezen te hebben dat hij een ligplaats aangeboden had gekregen toch??

 • Nn

   

  Oké en nu, neemt hij een betaalde ligplaats net zoals de meeste booteigenaren doen, of ......?

  reageer
 • Moo

   

  Dus geen gevecht tegen de bierkaai. ......

  reageer
 • Flevowatcher

   

  Jammer, Aucke van der Werff, want de provincie is volstrekt onverantwoordelijk bezig met zaken die irrelevant zijn en nergens op slaan. De provincie verwart dezer dagen wel meer zaken die niet op haar bordje liggen, en vergeet vooral de dingen die geen uitstel kunnen velen, kortom de provincie is op haar gat blijven zitten, en dat is de statenleden te verwijten: niet meer naar de actualiteit kijken, en denken dat ze de 1e kamer zijn, nee dus!

  reageer
 • wimjc

   

  Ik had eerder al gereageerd dat indien het BPR daar van toepassing is, er alleen mag worden afgemeerd daar waar dit aangegeven is door borden. Blijkbaar wordt daar totaal niet gehandhaafd.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert