Studenten gaan overgewicht aanpakken

ALMERE
Studenten van Windesheim Flevoland buigen zich over de vraag hoe Almeerse jongeren gezonder kunnen leven. Relatief veel Almeerse kinderen kampen met overgewicht.

De bedoeling is dat alle initiatieven op het gebied van gezondheid in Almere in kaart worden gebracht en dat gekeken wordt of deze projecten aan elkaar gekoppeld kunnen worden. 

Het onderzoek van de twintig studenten duurt tot 1 januari. Eventueel komt daar nog een half jaar bij als studenten een goed idee hebben voor een nieuw initiatief . 

reacties (4)

 • Slechts enkele maanden geleden berichtte deze site nog over het feit dat Flevolandse kinders, ondanks minder dan gemiddeld sporten, toch heel gemiddeld wogen...

  reageer
 • Thomas

   

  Ik heb een stappenplan dat in 100% van de gevallen overgewicht voorkomt: 1 - Eet niet meer dan je lichaam gebruikt.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Als het zo makkelijk was zou er geen probleem bestaan.

 • Qwerty

   

  Daar heb je niet zoveel tijd voor nodig hoor. Probleem is simpel: je eet te veel of je verbrandt te weinig. Overgewicht ontstaat als je meer calorieën tot je bent dan je verliest. Conclusie: mensen met overgewicht moeten minder eten, gezonder eten en/of meer bewegen. Simpel.

  reageer
 • Kees

   

  Die conclusie trekken is inderdaad wat simpel, en hoewel kort door de bocht, klopt hij ook redelijk. Alleen blijft dan de vraag over waarom dat in Almere bij meer mensen dan gemiddeld niet lukt en vervolgens wat je daar aan kan doen. Dat is wat ingewikkelder.

 • .\/\/.

   

  Als het zo simpel is, waarom is het dan toch een groot probleem?

 • Drontenaar

   

  Niet zo moeilijk: gewoon de app Mijn Eetmeter installeren en dan dagelijks bijhouden wat je eet. Je bent dan heel bewust van alles wat je eet en hoeveel calorieën erin zitten. Een volwassen man niet meer dan 1800 kcal.

  reageer
 • Van Haven

   

  Tja, t probleem is dat veel jongeren daar helemaal niet mee bezig zijn. En al helemaal geen zin hebben zo'n app bij te houden. Ik zou dat trouwens ook constant vergeten (heb geen overgewicht, eet gewoon gezond en met mate). t Probleem begint al als kinderen klein zijn. Bekijk foto's van kinderen van nu en van kinderen van 50 jaar geleden, je ziet onmiddellijk een groot gewichtsverschil. Opvoeding is heel belangrijk bij het bestrijden van overgewicht.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert