Celstraf geëist tegen verdachten busoverval

ALMERE
Tegen twee verdachten van een busoverval in Almere is drie jaar en 2,5 jaar cel geëist, waarvan in beide gevallen een half jaar voorwaardelijk. Het duo stond woensdag terecht voor de rechtbank in Lelystad. 

De overval werd in juni gepleegd bij een bushalte in Almere Haven. Daarbij werden de buschauffeur en een passagier met een mes bedreigd. Vervolgens gingen de overvallers er met de tas, autosleutels en geldlade van de chauffeur vandoor. De buit was nog geen 20 euro per persoon. 

De man die volgens de officier van justitie met een mes had gedreigd, kreeg de hoogste strafeis. De verdachten ontkennen betrokken te zijn bij de roofoverval. De rechter doet 5 oktober uitspraak.


reacties (4)

 • KarelK

   

  Hoe zou het met die buschauffeur zijn? Lijkt me uitermate belangrijk om ook te melden. Punt voor Omroep Flevoland om eens achteraan te gaan.

  reageer
 • henk

   

  Gaat hun advocaat nu ook excuses aanbieden als ze wel veroordeeld worden? Excuses aan de samenleving dat hij willens en wetens geadviseerd heeft om te ontkennen terwijl hij wist dat het twee laffe overvallers betrof? Oh nee dat zal hij niet doen want zijn belang is alleen geld opstrijken van deze lafaards en geen maatschappelijk belang....... Slaap zacht farizeeër

  reageer
 • Piet

   

  Tas sleutels en geldlade. Waar is de sleutel die hebben ze weggegooid waar is die tas ook weggegooid waar is de geldlade ook weggegooid. Nou hoop dat de rechter een goeie beslissing neemt meteen vastzetten die gasten.

  reageer
 • Jaap

   

  Natuurlijk ontkennen ze, ze hebben ervaren dat bekennen niets opleverd. Eergevoel naar ons toe hebben ze niet dus liegen ze er lekker op los.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert