Rietlanden lijkt beste plek voor campus

LELYSTAD
De locatie bij scholengemeenschap De Rietlanden in Lelystad scoort qua bereikbaarheid en stedenbouwkunde het beste om er een nieuwe onderwijscampus te bouwen. Toch betekent dit nog niet dat de campus daar ook echt komt.

Dat zegt wethouder Ed Rentenaar. Het college van B en W heeft een onderzoek naar de gemeenteraad gestuurd waarin de drie mogelijke locaties zijn doorgelicht. De locatie bij de SGL is tweede en die bij de Arcus in het stadshart staat op de derde plek.

De gemeente rekent nu door wat de campus kost. In november komt Rentenaar met een compleet voorstel naar de gemeenteraad.

Fusie van drie scholen
De Stichting Voortgezet Onderwijs Lelystad (SVOL) wil de bestaande drie scholen in het voortgezet onderwijs laten opgaan in twee clusters: een voor vmbo en een ander voor havo/vwo. Aanvankelijk was het plan de school op twee plekken te vestigen, maar de gemeenteraad heeft gevraagd om een onderzoek naar een campus op één plek.

De nieuwe school wil in augustus 2018 beginnen. Wethouder Rentenaar verwacht dat eventuele nieuwbouw pas in 2020/2021 gereed is. De kosten worden geschat op 55 miljoen euro.

reacties (4)

 • Marco

   

  wat een leerfabrieken gaan dat worden. Weg gezelligheid.

  reageer
 • Dirk2

   

  55 mio in stenen maakt geen beter onderwijs! Kwaliteit komt niet uit gebouwen! Stop deze waanzin! Demografisch niet verantwoord gelet op deze stad, budgettair niet realistisch en het druipt van de PvdA grootheidswaanzin. Beste leden van de Raad: voorkom aub het lijden als in Leiden in onze stad.

  reageer
 • buuf21

   

  locatie 1 is mooi aan de buitenzijde van lelystad en genoeg ruimte er om heen nog beschikbaar locatie 2 ieder dito locatie 3 te dicht bij t centrum dus mooie grond om huizen op te bouwen.

  reageer
 • LL

   

  Gezien het feit de gemeente meer levendigheid wil in het centrum, vraag ik mij af in hoeverre een locatie in of aan de rand van het centrum is meegenomen in de overweging(en). Hoewel scholieren weinig te besteden hebben zorgt dit wel voor extra levendigheid in het stadscentrum. Nu weet ik dat de Rietlanden relatief dicht bij het centrum licht, ik doel dan ook op een loopafstand dat goed te doen is bij een tussenuur.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert