B en W betreuren kwestie islamkritisch boekje

ALMERE
Het college van b en w in Almere betreurt dat bij de Lighthouse Baptist Church de indruk is ontstaan dat een islamkritisch boekje niet uitgedeeld mocht worden. De politie sprak predikant Stan Kamps aan op het huis-aan-huis verspreiden van het boekje 'Allah had geen zoon'. De predikant voelde zich door het bezoek geïntimideerd en vond het een beperking van zijn vrijheid van meningsuiting. 

De PVV in Almere vroeg het college om opheldering over de kwestie. In een reactie zegt het college nu dat de politie de predikant inderdaad heeft afgeraden om het boekje te verspreiden.
Hij kreeg het advies om rechtstreeks het gesprek aan te gaan met buurtbewoners. Ook waarschuwden de agenten dat Kamps als reactie op het boekje een steen door de ruit zou kunnen verwachten.

PVV is niet tevreden
PVV-raadslid Toon van Dijk is niet tevreden met de reactie. Hij vindt dat de politie excuses moet aanbieden voor het bezoek aan de predikant. Van Dijk vindt het wel belangrijk dat de politie nu toegeeft dat Kamps te horen kreeg dat zijn ruiten vernield konden worden. De PVV overweegt het onderwerp opnieuw op de agenda van de gemeenteraad te zetten.  

reacties (6)

 • Jan

   

  Wat een kortzichtige reacties. Er is geen sprake van geloofsproblemen, maar van intolerant gedrag. Als iemand zo graag boekjes wil uitdelen, met daarin zijn of haar mening, dan moet dat kunnen. Zodra er signalen zijn dat bepaalde personen dreigen met acties, dienen die personen een bezoek te krijgen. En niet andersom. Ook al ben ik het persoonlijk totaal niet eens met al die rare meningen, dat maakt niets uit, dan ga je dat maar op een normale manier bespreken. Niet dat dat meestal veel zin heeft, maar dat is nu eenmaal hoe we het hier hebben afgesproken met zijn allen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "De PVV overweegt het onderwerp opnieuw op de agenda van de gemeenteraad te zetten." - tja, want het is tenslotte verkiezingstijd

  reageer
 • Wit

   

  Dan heb je nog genoeg tijd om een eigenmening tegeven.

 • Jan

   

  Eh, want anders hoor je ze hier nooit over? Ik geloof dat deze opmerking beter past bij alle andere partijen die blijkbaar in plaats van regeren, nu al bezig zijn met verkiezingsretoriek. De PVV is tenminste, of je het er mee eens bent of niet, altijd constant met hun uitlatingen. Verkiezingstijd of niet.

 • Ed Molenaar

   

  Helaas leveren geloven, na wat jaren rust, weer veel ellende op.

  reageer
 • MGB

   

  Benieuwd of de heer Van Dijk ook zo had gereageerd als een moskee een dergelijk boekje had uit willen delen over Jezus, maar was verhinderd door de politie.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Scherp!

 • henk

   

  Ach onze PVV roeptoeters vinden het weer niet genoeg. Partij voor VRIJHEID toch?Maar niet als het niet in hun straatje past........

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Thomas

   

  Het lijkt me dat de politiek geen blaam treft. Het is een feit dat het irritante, intolerante en opdringerige preken van dit soort extremisten, vijandelijke reacties oproept. Vanuit het oogpunt van openbare orde is het logisch om deze extremist pro-actief te informeren dat zijn aanvallende preken ertoe kunnen leiden dat zijn collega-fundamentalisten geweld tegen hem gebruiken. Aan hemzelf vervolgens de vrije keuze om fatsoen te tonen en zijn geloof niet zo op te dringen, of de mogelijke consequenties daarvan te accepteren.

  reageer
 • Jan

   

  De extremisten in woord alleen geven geen problemen. Het gaat om de agressie die zo gemakkelijk vertoont wordt. Niet om wat boekjes uitdelen. De waarheid verdraaien is zo gemakkelijk hier..

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert