Bouw moskee in Poort van start

ALMERE • Wo 21 september 2016 | 12:17 • Woensdag 21 september 2016 | 12:17
Na een lange periode van wachten gaat de bouw van een moskee in Almere Poort van start. Aanstaande vrijdag gaan de eerste heipalen de grond in. 

De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap, die de moskee laat bouwen, spreekt van een bijzondere mijlpaal. De komst van het gebedshuis ging namelijk niet zonder slag of stoot.

Zoektocht naar aannemer
De grond werd in 2012 gekocht en de omgevingsvergunning werd in 2014 verleend. Daarna was het lastig om een aannemer te vinden die de moskee, met een complex ontwerp, kon bouwen. Die aannemer is nu gevonden. 

De nieuwe moskee komt in het Cascadepark. Naar verwachting is het gebedshuis volgend jaar klaar. De gemeenschap hoopt er dan het Offerfeest in te vieren. 

Relatief weinig aanhangers
De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap is een relatief kleine groep. Volgens een woordvoerder zijn er landelijk zo'n 1500 aanhangers en in Almere 35. De moskee gaat dan ook plek bieden voor leden uit omringende steden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel