Vrachtwagen met 17 mankementen op de A6

LELYSTAD
Bij een verkeerscontrole in Lelystad heeft de politie dinsdag een vrachtwagen van de A6 gehaald die 17 technische mankementen had. Volgens de politie hadden ook andere gecontroleerde vrachtwagens de nodige technische gebreken.

In totaal werden bij de controle 17 bekeuringen uitgedeeld. Dat gebeurde onder meer vanwege slechte banden, lading die niet goed was vastgemaakt en voor het niet volgens de regels vervoeren van asbest.

Vakbekwaamheid
De controle was tussen 08.00 en 15.00 uur. Motorrijders haalden bestuurders van de A6 en begeleidden ze naar bedrijventerrein Larserpoort. Daar werd de technische staat van de vrachtwagen bekeken en werden de vervoersdocumenten, autopapieren en vergunningen gecontroleerd.
Vrachtwagenchauffeurs moeten sinds vorige week een zogenoemde code 95 op hun rijbewijs hebben. Daarmee kunnen ze hun vakbekwaamheid aantonen.

Rij- en rusttijden
De politie noemt het positief dat er bij de controle geen enkele overtreding van de rij- en rusttijden werd geconstateerd.

 

reacties (4)

 • Rob

   

  Bewijs dat dit soort van acties landelijk veel en veel vaker gehouden moeten worden. Gebruik daar maar het geld voor van alle boetes die geïnd worden i.p.v. De schatkist te spekken. Neem dan ook gelijk al die oude wrakken mee van personenauto's waarvan er erg veel op de weg rijden.

  reageer
 • Piet

   

  Blij dat ze hem buiten de spits aan de kant gezet hebben.

  reageer
 • michael

   

  prima actie !! mag vaker gebeuren aangezien er vele ongelukken gebeuren met vrachtwagens de laatste jaren omdat het allemaal zo goedkoop mogelijk moet !!

  reageer
 • Jan

   

  Ongelukken gebeuren niet omdat het zo goedkoop mogelijk moet! Ongelukken gebeuren vooral ook omdat automobilisten geen rekening houden met het vrachtverkeer. Op het laatste moment nog even vlak voor een vrachtwagen langs de afrit op duiken of gewoon er voor gooien waardoor de vrachtwagen in de remmen moet of moet uitwijken, vaak loopt het goed af maar als het fout gaat ligt het altijd aan de vrachtwagenchauffeur! Ik hoor zat verhalen van deze mannen die echt wel professioneel bezig zijn, geloof mij!!

 • Bas

   

  Goed werk politie. Hard handhaven en deze verkeers piraten hard aanpakken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert