Flitskasten leggen 17.500 overtredingen vast

ALMERE
Afgelopen zomer hebben digitale flitskasten in Almere zo'n 17.500 foto's gemaakt. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) over de periode mei tot en met augustus. 

Doordat de flitspalen digitaal zijn, zijn de cijfers snel bekend. Bijna 17.000 keer werd een hardrijder betrapt. Ongeveer 650 mensen reden door rood. 

In Zeewolde zijn bijna 4000 foto's gemaakt deze zomer. Ook daar was de overgrote meerderheid vanwege een snelheidsovertreding.

In de overige Flevolandse gemeenten stonden in de betreffende periode geen flitspalen. 

reacties (16)

 • JanB

   

  Ik kom niet aan met onderbuikgevoelens Dick, dat wil jij graag lezen! Jij weigert stelselmatig antwoorden te geven op vragen die met exacte bewoordingen kunnen worden verklaard, dit is meerdere malen gebeurd de afgelopen maanden!! Dus nu niet schrijven dat je graag met mij in discussie wilt gaan! Om met de laatste vraag te beginnen: Wat zijn LE-auto's? En een vorige vraag van ongeveer een mand terug: Is het niet zo dat je bij een lagere rijssnelheid meer tijd hebt om te reageren op onverwachte situaties?? Ga je gang!

  reageer
 • Dick

   

  Jan, Ik wil graag met je in discussie. Ik kom tenminste met cijfers aandragen, jij alleen met onderbuikgevoelens.

  reageer
 • Dick

   

  Blijf vooral verder dromen, regering ziet boetes alleen als middel o de gaten in de begroting te dichten. Zolang je je in Nederland aan de snelheid houdt kun je alles maken inclusief gevaar en hinder veroorzaken. Punt.

  reageer
 • waterwijker

   

  Je hebt helemaal gelijk. Het grootste gevaar komt van gasten die de werkelijkheid binnenstebuiten keren om hun eigen irrationele, bij tijd en wijle gevaarlijke, gedrag te rechtvaardigen. Op elke verjaardag is er wel zo'n oom of neef (gek genoeg zijn het vrijwel nooit vrouwen, denk dat die gemiddeld dus een stuk volwassener zijn) die op niet mis te verstane wijze hun afkeer laten blijken van mensen die hen bij het uitleven van hun snelheidsmanie dwarszitten. Ik merk dan ook dat de meeste mensen niet durven in te gaan tegen het gebral van zo'n overjarige puber. Ik wel. Just telling them how it is. In het verkeer is het soms een hele opgave niet volkomen opgefokt te raken door dat soort verkeersvandalen, maar het zal toch moeten. Hoort bij de zelfdiscipline die we achter het stuur nodig hebben. Anders wordt het alleen maar nog gevaarlijker en dat is juist wat we niet willen.

  reageer
 • JanB

   

  Goh, ik rij heel regelmatig over dezelfde kruising in dezelfde richting (en ook 's ochtends en ik heb er nooit last van! Raar dat jou dat toevallig wel telkens(!!) gebeurd. Maar ja, dan heb je in ieder geval weer wat te klagen over anderen. Net zoals je herhaalde klaagzang over mensen die langzamer rijden dan de V-Max die elke week terugkomt. O ja, en ook jammer dat je je bij mijn laatste vraag bij het artikel over de files op de A6/A27 wederom te goed voelt om te reageren. Jij weet het beter dan anderen, wil dat blijven benadrukken en vooral ook zo houden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • JanB

   

  Goh, ik rij heel regelmatig over dezelfde kruising in dezelfde richting (en ook 's ochtends en ik heb er nooit last van! Raar dat jou dat toevallig wel telkens(!!) gebeurd. Maar ja, dan heb je in ieder geval weer wat te klagen over anderen. Net zoals je herhaalde klaagzang over mensen die langzamer rijden dan de V-Max die elke week terugkomt. O ja, en ook jammer dat je je bij mijn laatste vraag bij het artikel over de files op de A6/A27 wederom te goed voelt om te reageren. Jij weet het beter dan anderen, wil dat blijven benadrukken en vooral ook zo houden.

  reageer
 • Dick

   

  Weet je wat ik nou zo raar vind aan je reactie? Dat je de frase "hard rijdende hufters" gebruikt. De meeste hufters op de weg zijn juist diegene die V-Max-20 rijden. Dat zijn de gasten die, omdat ze anders niet in kunnen halen, hun auto "ervoor pleuren". En wat nog veel opvallender is, de meeste boetes worden uitgeschreven voor 5-10km te snel. Nee, echte hufters zijn het hoor. Maar als ik 's ochtends op de gooise weg naar Zeewolde bij afslag Larserweg bij groen optrek moet ik telkens weer in de remmen omdat er iemand (meestal een vrachtwagen) nog ff door rood heen knalt. En juist daar wordt te weinig naar gekeken. Roodrijders zijn doodrijders.

  reageer
 • Dick

   

  Snap je het echt niet? Het aantal processenverbaal is de laatste jaren gedaald, de boetebedragen gestegen. Nu heeft de regering gezegd, er is te weinig aan boetegelden binnengekomen want minder overtredingen. We gaan gewoon pushen om 20mln meer aan boetegelden binnen te harken. Als we ons met z'n allen aan de snelheid houden gaan de flitskasten echt niet weg, geloof mij. Maar de boetes worden wel steeds hoger. En is de veiligheid nou werkelijk gediend met die absurde jacht op mensen die misschien per ongeluk net 5-6km te hard rijden? Want die worden gepakt, niet de notoiren, die hebben gereedschappen in de auto om te voorkomen dat ze gepakt worden. Nee, het dient de veiligheid niet, het dient alleen de staatskas. Sterker nog ik ben zeer van mening dat de veiligheid onderuit gaat door het plaatsen van een flitspaal, mobiele flitser of lasercontrole. Juist de mensen die niet te hard rijden zitten wat te suffen, schrikken, en trappen vol op de rem. Het is zeker niet het eerst ongeluk wat zo plaats heeft gevonden. En, erger, daar waar het nodig is, scholen, kindercentra, woonwijken etc. daar zie je ze niet. Daar is een lage snelheid een belangrijk issue.

  reageer
 • waterwijker

   

  'in korte tijd'? Gezien de vangst van de te hard rijdende hufters is dat al lang gebeurd. Houd u zich maar aan de regels en kijk dan wat er gebeurt.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ja, dat is een kul-argument wat steeds klinkt. Geen geld voor cultuur zolang er problemen in de ouderenzorg zijn, geen geld voor asielbeleid zolang er werklozen zijn, en dus geen boetes zolang er inbraken zijn. Ècht, handhaving van de verkeersveiligheid is gewoon nodig, anders verhuftert de boel in korte tijd.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Precies. Waar ik wel een beetje moeite mee heb is dat de strafmaat zoveel anders is als voor andere vergrijpen zoals diefstal, inbraak, etc. Ook hier mag men nivelleren, tot die tijd stoppen met dit soort bekeuringen.

  reageer
 • Joop

   

  Mooi toch dat de overheid geld binnenhaald bij overtreders, opbrengst kan gebruikt worden voor onveilige kruisingen. Als notoire hardrijder is de kans dat je gepakt wordt nu zeer beperkt, en de vaste flitsers zijn bekend!

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Ik zal het wel niet snappen hoor... Maar waarom je niet gewoon aan de regels houden? Is een stuk voordeliger voor je eigen portemonnee! Houd je geld over voor andere leuke dingen. En rijd je stuk minder gestressed. En als iedereen zich gewoon aan de regeltjes houdt, verdwijnen de flitskasten vanzelf. Want blijkbaar help appelleren aan het gezonde verstand niet en voelen velen zich geroepen om de regels te overtreden en dienen derhalve op de financiële blaren te zitten... M.a.w. je doet het zelf! :-)

  reageer
 • Wit

   

  En met 80 km bij een groenegolf van de enen naar de andere stoplicht weer in de remmen te duiken. Waar je normaal gewoon normaal weer door kan rijden! Waar de aanrijdingen flink zijn toegenomen!. Op een weg waar 50 km juist de doorstroming bevordert!.

  reageer
 • ojee

   

  Wel triest dat er zoveel auto's door rood gaan !! Moeten ze ook maar eens palen neerzetten op de Cinemadreef en de kruising Markerkant/Hogering en ach ook maar eens verder de Veluwedreef op richting Filmwijk/Parkwijk

  reageer
 • Dick

   

  En we hebben vandaag ook geleerd dat de boetes alleen maar voor het spekken van de staatskas zijn. Totaal niets met veiligheid van doen. Alleen maar kassa.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert