Afschieten knobbelzwanen niet meer toegestaan

FLEVOLAND • Wo 21 september 2016 | 19:40 • Woensdag 21 september 2016 | 19:40
Knobbelzwanen mogen niet meer worden afgeschoten in Flevoland. De provincie Flevoland heeft de ontheffing voor Faunabeheer ingetrokken. De organisatie mocht de vogels sinds vorig jaar afschieten als dat nodig was, maar volgens gedeputeerde Arie Stuivenberg (SP) is dat geen enkele keer gebeurd.

Volgens Stuivenberg is er maar weinig economische schade door de dieren. Daarom wil Gedeputeerde Staten de afschietvergunning niet meer klakkeloos afgeven, maar elk jaar gericht kijken of die nog nodig is. 

De Partij voor de Dieren, die net als GroenLinks al langer vroeg om het stoppen van de ontheffing, is 'enorm verheugd'. Wel tekende fractievoorzitter Leonie Vestering tijdens de vergadering van Provinciale Staten woensdagavond aan dat het al de derde ontheffing in korte tijd is die wordt ingetrokken. Ook de ontheffing voor het schieten van grauwe ganzen is recent ingetrokken. Vestering wil dat er voortaan zorgvuldiger wordt omgegaan met de ontheffingen.

[https://twitter.com/LeonieVestering/status/778571292417163264]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel