Voorbereidingen mars door Amsterdam in volle gang

ALMERE
Nederland is van Ieder1. Dat is de gedachte achter een parade die zondag door Amsterdam trekt. Mede-initiatiefnemer is de Almeerse kookboekenschrijfster Nadia Zerouali. Ze is druk bezig met de voorbereidingen van de mars. Volgens haar moeten mensen mét elkaar praten, niet óver elkaar. Het moet afgelopen zijn met het schelden en verketteren op social media.

Nadia Zerouali hoopt dat burgemeester Franc Weerwind van Almere ook meewerkt, net als de burgemeesters Aboutaleb van Rotterdam en Van der Laan van Amsterdam. "Het zou natuurlijk te gek zijn als de burgemeester meeloopt of een aantal bussen regelt zodat de Almeerders naar Amsterdam kunnen reizen om mee te lopen", aldus Zerouali.

De parade begint zondag bij de Amsterdam Arena en eindigt op het Museumplein.

reacties (4)

 • Johan

   

  Wat is de toegevoegde waarde van het feit dat ze kookboeken schrijft? Riekt naar sluikreclame .....

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  "...aantal bussen regelt...". Hopelijk een ander weekend, laten we de Hollandsche brug zo veel mogelijk ontlasten. Als je denkt dat NL van een ieder is, werk dan ook zoals een ieder mee.

  reageer
 • Van Haven

   

  Ander weekend?? De actie is dit weekend ... Voor dit doel mag men voor mij de weg op.

 • margriet de ridder

   

  Dit weekend amsterdam weer moeilijkte bereiken door de wegwerkzaamheden, wens jullie toch een grote opkomst toe

  reageer
 • Almeerse

   

  Dat is idd heel jammer. Ik hoop ook op een grote opkomst!

 • Boels

   

  NL in de uitverkoop? NL is van degenen die de Grondwet wensen te respecteren. Daar valt niet over te praten, dat doe je of je doet het niet. Schrijf een makkelijk lezend boek over onze grondrechten in de Grondwet. Dan is elke verdere discussie overbodig omdat het gaat om respect voor de vrijheid van denken, spreken en vereniging. Geen respect, geen vrijheid.

  reageer
 • Van Haven

   

  Helaas ook weinig vrijheid voor velen die wel respect voor anderen en andersdenkenden hebben. Het valt me op dat er partijen zijn die de Grondwet graag aanpassen aan hun eigen normen en waarden ( of het ontbreken daarvan) .

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert