Kermis-exploitanten bieden nepwapens aan

ALMERE
Bij een controle op de kermis in Almere Stad zijn woensdag meerdere nepwapens aangetroffen. Agenten en medewerkers van Stadstoezicht vonden bij kramen op de Esplanade onder meer pistolen die gemakkelijk voor een echt vuurwapen kunnen worden aangezien. De wapens waren als prijs te winnen.

De aangesproken kermisexploitanten werkten volgens de politie direct mee en hebben de wapens uit hun kraam gehaald.

Volgens de politie kon het speelgoed niet in beslag worden genomen omdat het bezit en de verkoop van nepwapens in Nederland niet strafbaar zijn. Wel is het verboden om ermee op straat te lopen. Omdat agenten op afstand niet kunnen zien of een wapen nep of echt is, kan het bezit van een plastic pistool levensgevaarlijk zijn.


reacties (6)

 • Lia

   

  En als je niet het geld hebt om met je kinderen naar de efteling af te reizen en de belachelijk hoge entree prijzen te betalen? Een middagje op de kermis met "het bonnen boekje" is voor veel kinderen al een heerlijkheid!!

  reageer
 • Geert

   

  Al die kermissen verbieden. Ga gewoon naar een pretpark zoals de efteling en ondersteun de Nederlandse economie in plaats van de zakken van buitenlandse kermisexploitanten te vullen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Nationalisme maakt meer kapot dan je lief is.

 • Almeerse

   

  Het wordt tijd dat dit soort 'speelgoed' ook in Nederland verboden wordt. Belachelijk dat dit nog steeds op kermissen als prijs te winnen is.

  reageer
 • Ik mocht van mn moeder ook nooit zoiets kiezen bij de kermis

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Ja hoor. En dus zijn er nog maar Barbies & knuffels te winnen. Zullen de jongetjes leuk vinden dat ze geen cowboy of politie (of boef) meer kunnen spelen.

  reageer
 • Van Haven

   

  Mijn zoon heeft nooit zo'n onzinding gehad, sowieso geen pistooltjes trouwens. K geloof niet dat hij daardoor een nare jeugd had .. Kinderen die cowboy willen spelen ( doen ze dat trouwens nog?? Beetje uit de tijd...) vinden echt wel iets om mee te 'schieten' ...

 • .\/\/.

   

  Ja, en? En mogen meisjes dat niet leuk vinden?

 • kees d.

   

  Een alternatief is dat je wapens kleurt zodat ze niet echt lijken.

 • laat alle reacties zien
 • grondstof

   

  Elke keer weer zijn het kermis exploitanten die dit soort speelgoed als prijs aan onschuldige kinderen geeft. Die vinden het echt lijken dus zijn er blij mee, zij bevatten niet wat voor gevaarlijk speelgoed zij eigenlijk in handen hebben. De kermis exploitant weet het drommels goed maar kan er helaas niet voor gepakt worden. Ik zou vragen aan die exploitanten stop met het kopen van deze echt gelijkende pistolen, deel ze niet meer uit en neem uw verantwoordelijkheid. Ik snap best dat het goedkope en aantrekkelijke prijzen zijn, geldelijk gewin mag in dit geval geen rol spelen maar doet dat wel. Hoe echter hoe meer kinderen die het hebben willen en dus meer klanten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert