Straatpraat: Mobieltje schoonmaken na toiletbezoek!

ALMERE • Do 22 september 2016 | 10:44 • Donderdag 22 september 2016 | 10:44
Meer dan de helft van de mensen maakt zijn mobieltje niet schoon na toiletbezoek. Dat blijkt uit onderzoek van de Continentie Stichting Nederland (CSN) onder bijna 1300 Nederlanders in het kader van de Nationale Plasdag.

Zestig procent van de jongeren kijkt op zijn of haar telefoon tijdens het plassen. Een derde blijft soms zelfs langer op het toilet zitten om iets af te kunnen lezen. 13 procent van de jongeren schroomt niet de telefoon op te nemen tijdens het plassen. Van de ondervraagden heeft 5 procent wel eens hun telefoon in het toilet laten vallen.

Plassen is een privéaangelegenheid, zo blijkt eveneens uit het onderzoek. Bijna 3 op de 10 Nederlanders wil zelfs zijn/haar partner niet in de buurt hebben bij het plassen. Ook vindt 13% van de ondervraagden het ongemakkelijk wanneer hun kleine boodschap hoorbaar is voor anderen. De meest gênante plaservaring is voor bijna een derde van de ondervraagden wanneer iemand de wc-deur opent tijdens het plassen.

Voor Straatpraat vroegen we in Almere Buiten of mensen hun telefoon schoonmaken na toiletbezoek. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel