Straatpraat: Mobieltje schoonmaken na toiletbezoek!

ALMERE
Meer dan de helft van de mensen maakt zijn mobieltje niet schoon na toiletbezoek. Dat blijkt uit onderzoek van de Continentie Stichting Nederland (CSN) onder bijna 1300 Nederlanders in het kader van de Nationale Plasdag.

Zestig procent van de jongeren kijkt op zijn of haar telefoon tijdens het plassen. Een derde blijft soms zelfs langer op het toilet zitten om iets af te kunnen lezen. 13 procent van de jongeren schroomt niet de telefoon op te nemen tijdens het plassen. Van de ondervraagden heeft 5 procent wel eens hun telefoon in het toilet laten vallen.

Plassen is een privéaangelegenheid, zo blijkt eveneens uit het onderzoek. Bijna 3 op de 10 Nederlanders wil zelfs zijn/haar partner niet in de buurt hebben bij het plassen. Ook vindt 13% van de ondervraagden het ongemakkelijk wanneer hun kleine boodschap hoorbaar is voor anderen. De meest gênante plaservaring is voor bijna een derde van de ondervraagden wanneer iemand de wc-deur opent tijdens het plassen.

Voor Straatpraat vroegen we in Almere Buiten of mensen hun telefoon schoonmaken na toiletbezoek. 

reacties (8)

 • Jan

   

  Ja, helemaal vergelijkbaar met een mobieltje, die tegenwoordig vrijwel vastgekleefd zit aan de mensen. Goed om hier eens op te wijzen, want onderhand is dat ding het smerigste, qua gevaarlijke bacteriën, wat men heeft. Ik zie al die kleine kindjes al die het telefoontje van mama vasthebben en proberen in hun mond te stoppen. Nogmaals, goed om mensen bewust te maken. Je gaat toch ook niet met de vieze vaatdoekjes constant rondlopen? Dit is wat anders dan even wat weerstand opbouwen, sommige bacteriën moeten we echt mee oppassen!

  reageer
 • ron

   

  zucht

  reageer
 • Jan

   

  Het is het hoe smerig ben je opgevoed en welke manieren heb je geleerd. En dan is het maar hoe ga je er mee om.

  reageer
 • RoelP

   

  Volgens mij is het handen wassen na het toiletbezoek iets beter. Wie veegt zijn kont nou af aan een telefoon

  reageer
 • michael

   

  ach... vroeger nam men een tijdschrift of de krant mee tijdens de grote boodschap

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Mascha

   

  Wat een geneuzel .Van een paar bacteriën ga je niet dood integendeel je wordt er sterker van.

  reageer
 • Jos

   

  Ik zou ook heel graag willen weten of ze vegen of deppen met toilet papier na de grote boodschap. Ook of de toiletrol met het papier tegen de muur of van de muur af wordt opgehangen en of dit allemaal verschilt tussen man en vrouw.

  reageer
 • Pzaal

   

  Ik neem mijn mobiel niet mee naar de wc. Ik maak wel meerdere keren per week mijn mobiel schoon met een schoonmaak middel.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert