Bewoners Vogelhorst vechten bestemmingsplan aan

ALMERE
Bewoners van villawijk Vogelhorst in Almere-Hout zijn naar de Raad van State gestapt om het nieuwe bestemmingsplan voor de tweede fase van de wijk tegen te houden. Dat zou namelijk afbreuk aan hun wijk doen. Die is nu ruim opgezet en groen.

In het bestemmingsplan zijn de bouwkavels smaller en er mag meer op gebouwd worden. Almere voelt zich daartoe gedwongen omdat er sinds 2008 geen kavel is verkocht.
De gemeente zou een belofte aan de bewoners breken dat er bij een verdere ontwikkeling van de wijk niet getornd zou worden aan de stedenbouwkundige uitgangspunten.

De Raad van State moet beoordelen of het nieuwe plan te veel afwijkt van die belofte. De uitspraak volgt binnen zes weken. 

reacties (9)

 • Jan

   

  Uitzicht? Op een bouwvlakte ja, dus waar hebben ze het over?

  reageer
 • De advocaat

   

  Ja, zodra je ergen swoont is het van jou en mag er van allees niet omdat jij dat zo denkt. Alsof er geen gemeenschap is.

  reageer
 • Marjon

   

  Bosrand in buiten is de afspraak voor groen wel nagekomen .nu een uhhh tja weet niet ze onderhouden het niet huizen hoog brandnetels enz. maaien lijkt nergens op en zo voorts ziet er echt niet uit

  reageer
 • Willem D

   

  Gewoon vol bouwen anders moeten ze zelf deze grond kopen

  reageer
 • Hans49

   

  Vwrgeet niet dat je in Vogelhorst I en II de hoofdprijs hebt betaald voor de grond. In Overgooi kost de grond per m2 de helft van die van Vogelhorst (€400 tegenover €200 in Overgooi). Terecht dat bewoners bezwaar maken tegen aanpassing van het bestemmingsplan. En wat te denken van Oosterwold, waar de gemeente de grond 'weggeeft' voor €30 per m2 !! Een duidelijk falend beleid van de gemeente....

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Niet een falend beleid, maar een zelfhelpend beleid. Misschien moeten gemeenteraadsleden juist niet in Almere wonen om belangenverstrengeling te vermijden.

 • Frank

   

  €30 in Oosterwold. Ja, maar vergeet niet dat wel je eigen weg aan moet leggen, zelf voor je riolering moet zorgen, eigen watervoorziening moet regelen, eigen elektriciteitsvoorziening, zelf bodemonderzoek, ecologisch onderzoek en archeologisch onderzoek uit moet voeren. Al die extra kosten komen voor je eigen rekening en moet je dus bij de grondprijs optellen. Ow ja, en de prijs is trouwens al met 25% verhoogd. Ik denk dat je met al die extra kosten aardig in de buurt komt van die €400. En dan mag je ook nog maar 25% van de totale grond voor je eigen privetuin gebruiken en de rest is landbouw en publiek groen. Niet echt vergelijkbaar dus.

 • laat alle reacties zien
 • Arie

   

  Nee, nu ziet het er zo fantastisch uit!

  reageer
 • Van Haven

   

  In andere delen van de stad is de belofte groen te behouden ook niet nagekomen ( zie plan de Laren ..., de Wierden die volgebouwd worden etc:-( ) Benieuwd hoe het hier gaat ...

  reageer
 • michael

   

  Gemeente Almere beloofd wel meer en als niets op papier staat heb je pech en zal de gemeente haar eigen zin doordrammen !! bv. de flat en huizen in de Tuinderwerf.

  reageer
 • Jos

   

  Een wat gevarieerdere bevokingsopbouw zal Vogelhorst goed doen. Dus ook huizen voor een kleinere portemonnee. Het is nu een treurige bouw-/windvlakte. De bewoners zouden blij moeten zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert