Bedrijvenkring en wethouder boos om ophalen bruggen

URK
BedrijvenKring Urk is boos dat bruggen op Urk tussen de middag nog steeds open gaan. De provincie beloofde in 2013 dat dit niet meer zou gebeuren.

Tegen één uur 's middags rijden veel Urkers vanaf het bedrijventerrein over de bruggen naar het dorp om thuis te eten. Een uur later gaan ze terug naar hun werk. Wanneer een brug op die drukke momenten opengaat voor de scheepvaart, moeten de werknemers wachten en ontstaan soms zelfs korte files.

De BedrijvenKring roept op Twitter de gedeputeerden Jaap Lodders en Jan Nico Appelman op om iets aan de situatie te doen. De provincie laat weten dat de Arie de Witbrug woensdag werd getest en daarom twee minuten te vroeg open ging. Normaal kan de brug niet open rond deze tijd omdat de software zo is ingesteld na de gemaakte afspraken. 
Wethouder Gerrit Post beklaagde zich op Twitter ook over de situatie. Hij stond donderdagmiddag in de file voor de Urkersluis. De provincie zegt dat over die brug geen afspraken zijn gemaakt.
 

reacties (8)

 • Hendrik

   

  Mensen die werken mogen langs de brug, mensen die niet werken, op dat moment moeten dan maar even wachten. Dus de beroepsvaart heeft voorrang en de pauzerende medeburgers wachten maar even. Misschien met de werkgever afspraken maken over glijdende werktijden? Dan maakt het namelijk niet meer uit hoe laat je precies begint of eindigt, als je maar 8 uur werkt op een dag. In deze tijd van alles digitaal registreren is dit een makkelijke oplossing. Waarom altijd de oplossing van een ander verwachten?

  reageer
 • Tdb

   

  de afspraak is gemaakt over pleziervaart. Kruisertjes ed. Voor beroepsvaart mag de brug gewoon open natuurlijk.

 • Knielus

   

  Ik denk dat u zelf uitglijdt met uw,, glijdende,, werktijden.. hoe komt u er op.? Moeten er honderden mensen wachten op een enkel zandscheepje of een kruisertje? Dacht t niet

 • Dirk Zaan

   

  Krijgen de mensen eigenlijk dubbele reiskostenvergoeding?

  reageer
 • Tja

   

  Wat een onzinnige reacties over auto of fiets. Dat maakt men zelf wel uit. En met een fiets kun je ook geen openstaande brug passeren! De afspraak is dat de brug op bepaalde tijden gesloten blijft. Wat de rest van de provincie daar van vindt is irrelevant.

  reageer
 • Ron

   

  Zeg provincie, brug bij Roggebotsluis ook niet meer open in de spits.

  reageer
 • HO

   

  Tussen de middag naar huis om te eten. Maar wel (bijna) allemaal met de auto :-(, want blijkbaar is Urk zo groot dat het niet op de fiets kan ...

  reageer
 • Peter Gnodde

   

  Inderdaad het overgrote deel moet en zal de auto pakken voor die nutteloze kilometertjes. Te bizar voor woorden. Inderdaad Urk is zo groot en 2 kilometer of 3 kilometer naar je werk op Urk rijden is echt te ver met de fiets. Ongelofelijk. Kom uit je luie wagen. Een auto patje om hele lange kilometers mee te rijden en niet even om 3 of 2 kilometertjes naar je werk te rijden, want dan ben je wel heel erg lui.

 • laat alle reacties zien
 • Frenky

   

  Volgens mij zijn ze echt idioot daar bij die bedienpost. Je spreekt toch iets af. Dan kan iedereen er van alles van vinden. Maar je moet je gewoon aan je afspraken houden.

  reageer
 • Jos

   

  Kan dat ook bij de marknesserbrug? Al een paar keer gebeurd dat ik moet wachten als ik om 1630 naar huis wil.

  reageer
 • Jan van Urk

   

  Wat kunnen m'n dorpsgenoten toch zeuren. Dan ben je eens een keer 5 minuten later aan de eettafel. Dit is spijkers op laag water zoeken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert