USRA: 85 procent Drontenaren is blij met studenten

DRONTEN
Zo'n 85 procent van de inwoners van Dronten is blij dat er een Hogeschool staat in het dorp. Dit ondanks de overlast die studenten op sommige plaatsen veroorzaken. Dat blijkt uit een enquête van studentenvereniging USRA uit Dronten. Zowel studenten als bewoners van Dronten gaven hun mening. 

Studenten kiezen op hun beurt voor de Aeres Hogeschool in Dronten vanwege de kwaliteit van de opleiding en omdat het goed bereisbaar is. Verder is er in de enquête gekeken naar de huisvesting van studenten en de problemen die daardoor ontstaan. Geluidsoverlast, wildplassen, verwaarloosde tuinen en de hoeveelheid auto's bij studentenhuizen zijn de grootste ergernissen voor omwonenden van studentenhuizen. 

De studentenvereniging wil studenten bewuster maken van hun gedrag door een communicatietraject. Ook moeten de studenten in gesprek blijven met omwonenden, ze kunnen niet anoniem opgaan in de menigte zoals in een grote stad zegt USRA. De verwaarloosde tuintjes gaan de studenten aanpakken. Op 12 oktober gaan ze vanuit de vereniging tuinen opknappen. 

Studenten is ook gevraagd naar wat zij zoeken in een studentenkamer. Ze willen vooral niet te veel betalen, maximaal 300 euro per maand. Het vinden van een kamer is lastig, omdat alleen eerstejaars bij de campus terecht kunnen. Daarna moeten ze zelf op zoek. Het liefst wonen de studenten net buiten het centrum. 

 

reacties (7)

 • .\/\/.

   

  De uitslag van de enquête bevalt niet dus....niet juist opgesteld...titel klopt niet....sommige wijken niet ingevuld....hier te breed en daar te kort....zielig.

  reageer
 • Bert

   

  Met enquetes is het zo gemakkelijk om de alles te verdraaien zodat je er van kunt maken wat je eigenlijk graag wilt.

 • Dronten

   

  Dat 85% van de mensen "blij" is met de hogeschool in het dorp wil niet zeggen dat men blij is met studenten in hun woonwijk. En dat is waar het toch om gaat. Het probleem is niet dat er studenten in het dorp wonen maar dat die studenten zoveel overlast veroorzaken. Er ligt hier een mooie taak voor de USRA om haar studenten eens op te voeden. Wat mij betreft kunnen ze daar niet vroeg genoeg mee beginnen!

  reageer
 • Pietje

   

  Ik vraag me ook af onder wie de enquetes zijn gehouden. Ik woon op de oeverloper en de meeste bewoners zijn verre van blij met al die studenten. Zo veel geluidsoverlast e.d. vanacht nog politie gebeld. En met de studenten self valt totaal niet te praten. Zo jammer.

  reageer
 • Pietje

   

  Wel raar dat weinig mensen in de wijk oeverloper deze hebben ingevuld. Ik woon daar ook en Ben verre van blij met al die studenten in onze wijk. Wij hebben 7 studenten huizen in 3 blokken hier . Met veel geluidsoverlast! ! Afgelopen nacht weer de politie gebeld...met die studenten is totaal niet te communiceren! !!

  reageer
 • Oeverloper

   

  De titel van het bericht klopt niet met de inhoud. 85% is blij met de hogeschool in Dronten. Dit zegt niets over blij zijn met studenten. En het zegt zeker niets over de 15 % die dus niet blij is. Dat is ws de groep waar veel studentenhuizen op een hoop zijn.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Uhm...

   

  Mooie actie van de USRA, hoewel ik me wel afvraag in hoeverre de enquête juist is opgesteld. Ik geloof niet dat 85% blij is dat er een hogeschool staat. Het lijkt me eerder dat het een groot gedeelte niet uitmaakt, maar om dat blij te noemen...

  reageer
 • Bert

   

  Natuurlijk zijn we blij met studenten, zolang ze de buurt maar respecteren. Studenten, gedraag je sociaal en niemand zal problemen maken. En de tuintjes konden mij niet veel schelen. Zolang er maar geen ongedierte op af komt. En de auto's waren ook nooit een probleem. Vraag me af onder wie de enquete is gehouden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert