Rechtszaak over onderwijsmissie Syrië

ALMERE
De Almeerse Jodi Liefhebber blijft knokken voor een werkbezoek van Syriërs aan Almere. Ze wilde een onderwijsmissie opzetten om te laten zien hoe het in Nederland is georganiseerd. Dat ging niet door omdat de Immigratiedienst (IND) haar Syrische gasten geen visum wilde geven uit angst voor asielaanvragen.

Beroep
Liefhebber heeft namens de Syriërs beroep aangetekend tegen de beslissing van de IND. De zaak dient dinsdag voor de rechtbank in Zwolle. Inzet is om alsnog visa te krijgen.

Rojava
Met de opgedane kennis zouden de Syriërs terug gaan naar hun regio Rojava, om het onderwijs daar naar een hoger niveau te brengen. Jodi Liefhebber bracht in oktober 2015 een bezoek aan de Syrische regio. Daar was het relatief veilig en kon ze als vrouw gewoon over straat. Door de oorlog zit de regio wel ingesloten. De Almeerse hoopte dat te doorbreken met het werkbezoek en door contact met het Nederlandse onderwijs op te bouwen.
 

reacties (6)

 • Ed Molenaar

   

  Maak een filmpje, zet het online voor de hele wereld en stort het bedrag op rekening van een echt goed doel.

  reageer
 • John

   

  Importeren van westerse systemen neer midden-oosten landen... waar hebben we dat meer gehoord? Vast vreselijk goed bedoeld allemaal, maar nog niet eens een druppel op de gloeiende plaat en uiteindelijk ingegeven door een 'wij zullen wel even laten zien hoe het beter kan' mentaliteit. Als deze stichting Syriërs wil helpen, kan ze beter activiteiten ontplooien om te zorgen dat de gevluchte Syriërs die hier asiel hebben gekregen hier een beetje de weg kunnen vinden. Maar ja, dat doen natuurlijk al meer mensen...

  reageer
 • ach ja

   

  zo creeer je je eigen 15 minutes of fame.

  reageer
 • Boels

   

  Ik denk dat een bezoek aan wat AZC's heel veel info zou kunnen opleveren. Bovendien hebben ze in Syrië geen enkele behoefte aan NL-oplossingen. Die werken in NL namelijk niet best daar het bedrijfsleven wanhopig op zoek is naar vakmensen. Het IND is in deze goed bezig.

  reageer
 • ronald

   

  Geitenwollen sokken verhaal maak je drukker om de vrede daar ipv het onderwijs ,er staan in grote delen van het geen gebouwen meer ,hongersnood enz

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • pietje

   

  ik denk dat die mensen in syrie wel even iets anders aan hun hoofd hebben op dit moment...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert