Rechtszaak over onderwijsmissie Syrië

ALMERE • Do 22 september 2016 | 17:03 • Donderdag 22 september 2016 | 17:03
De Almeerse Jodi Liefhebber blijft knokken voor een werkbezoek van Syriërs aan Almere. Ze wilde een onderwijsmissie opzetten om te laten zien hoe het in Nederland is georganiseerd. Dat ging niet door omdat de Immigratiedienst (IND) haar Syrische gasten geen visum wilde geven uit angst voor asielaanvragen.

Beroep
Liefhebber heeft namens de Syriërs beroep aangetekend tegen de beslissing van de IND. De zaak dient dinsdag voor de rechtbank in Zwolle. Inzet is om alsnog visa te krijgen.

Rojava
Met de opgedane kennis zouden de Syriërs terug gaan naar hun regio Rojava, om het onderwijs daar naar een hoger niveau te brengen. Jodi Liefhebber bracht in oktober 2015 een bezoek aan de Syrische regio. Daar was het relatief veilig en kon ze als vrouw gewoon over straat. Door de oorlog zit de regio wel ingesloten. De Almeerse hoopte dat te doorbreken met het werkbezoek en door contact met het Nederlandse onderwijs op te bouwen.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel